21.02.19 DIB Nyheder

Nye tal: Fortsat lav erhvervstillid i eurozonen er skidt nyt for dansk eksport

Indkøbschefer i eurozonen skruer ned for erhvervstilliden, viser nye tal.

De nye tal bygger på svar fra indkøbscheferne i virksomhederne i Euro-landene, og i februar ligger erhvervstilliden på 51, hvilket betyder, at omtrent halvdelen af indkøbscheferne i Euro-landene har en negativ vurdering af erhvervstilliden.

- Usikkerhed om Brexit, recession i Italien og manglende vækst i Tyskland gør at indkøberne i Euro-landene ikke har den store tillid til økonomisk fremgang og dermed holder igen med nye ordrer, siger Allan Sørensen, chefanalytiker i Dansk Industri.

- Der er stadig udsigt til fremgang i Europa, men den økonomiske vækst er aftagende. Danske virksomheder sælger for 650 mia. kr. til markederne i Europa, og deres salg kan blive ramt, når tempoet er på vej ned, siger Allan Sørensen.

Danske virksomheder sælger for 650 mia. kr. til markederne i Europa, og deres salg kan blive ramt, når tempoet er på vej ned. Allan Sørensen, Cheføkonom

I Tyskland falder erhvervstilliden til 48 indenfor industrien, og det er det laveste niveau i mere end 6 år.

- Når de tyske indkøbschefer er så skeptiske, holder de igen med nye ordrer. Det kan desværre ramme de mange danske virksomheder, der sælger til Tyskland, siger Allan Sørensen.

- Tyskland er vores største eksportmarked, så den triste stemning blandt indkøbscheferne kan give panderykker i forhold til dansk eksport i den kommende tid, siger Allan Sørensen.

I Frankrig har stemningen også været dalende det seneste halve år, hvilket ligeledes er dårligt nyt for vækst i Europas tredje største økonomi. I februar ligger erhvervstilliden på 51,2 i Frankrig

 

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold