Der var kram, lykønskninger  og feststemning hos MAN Energy Solutions torsdag 7. marts, da Mette Foldager blev kåret som årets lærling  i København.

Foto: Anne Ginderskov Hansen
07.03.19 DIB Nyheder

Mønsterbryder kåret til årets lærling i hovedstaden

Få kvinder vælger at blive industritekniker. Mette Foldager fra MAN Energy Solutions er en af dem. Hun er kåret til årets lærling i København af DI Hovedstaden.

25-årige Mette Foldager har under sin uddannelse til industritekniker været med til at forbedre de standarder, som MAN Energy Solutions A/S arbejder efter. Derfor modtager hun DI Hovedstadens pris som årets lærling i København.

- Mette har været  en meget kompetent og dygtig lærling, som har arbejdet seriøst med de opgiver, hun blev stillet overfor. Hun forholder sig kritisk til nuværende rutiner og standarder, og hun har udviklet sig til at blive en yderst værdifuld medarbejder, siger Mikkel Skovboel, der er Mette Foldagers nærmeste chef hos Man Energy Solutions A/S.

Mette Foldager blev udlært som industriteknikker i 2018, og hun arbejder i dag hos Man Energy Solutions A/S. 

Læs også: Økonomielev årets lærling i Thy/Mors

Det er afgørende, at unge som Mette Foldager går foran og viser, at der er gode fremtidsmuligheder i at tage en erhvervsuddannelse. Kenneth Aaby Sachse, næstformand, DI Hovedstaden

Ambassadør for lærlinge

Der er meget få kvinder, som giver sig i kast med uddannelsen til industritekniker. Mette Foldager er dermed en mønsterbryder, som gennem sin læretid også har holdt foredrag på en række skoler, deltaget på uddannelsesmesser og medvirket i reklamekampagner, der har til formål at promovere uddannelsen til industriteknikker.

DI Hovedstadens næstformand, Kenneth Aaby Sachse, opfordrer flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse.

- Rigtig mange virksomheder har svært ved at rekruttere faglært arbejdskraft, og det ser ikke ud til at blive lettere i de kommende år. Derfor er det afgørende, at unge som Mette Foldager går foran og viser, at der er gode fremtidsmuligheder i at tage en erhvervsuddannelse, siger Kenneth Aaby Sachse.

Mette Foldager har planer om at  læse videre til maskiningeniør, og det støtter Man Energy Solutions A/S, der vil beholde hende, når hun giver sig i kast med sin kommende uddannelse. 

Læs også: Ung mekaniker er årets lærling i Aalborg

Fakta

Lærlingeprisen:

 -DI Hovedstadens lærlingepris uddeles hvert år til en elev eller lærling, der i ekstraordinær grad har udmærket sig fagligt og kollegialt.  

Anne Ginderskov Hansen

Anne Ginderskov Hansen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4841
  • Mobil +45 4079 5870
  • E-mail angh@di.dk

Relateret indhold