"Vil man være med til at redde verden, er det  et godt sted at starte med en teknisk eller naturvidenskabelig uddannelse, siger Mette Fjord Sørensen, chef for forskning, videregående uddannelser og mangfoldighed  i DI.

Foto: Getty
05.07.19 DIB Nyheder

DI: Verden har brug for flere – ikke færre – ingeniører

Vi skal have flere til at søge mod de tekniske og naturvidenskabelige videregående uddannelser for at løse verdens udfordringer – med virksomhedernes løsninger, siger DI efter nye tal, der viser nedgang i antallet af ansøgere til diplomingeniør-uddannelsen og de naturvidenskabelige uddannelser.

88.754 unge har søgt ind på en videregående uddannelse. Det er et lille fald i forhold til sidste år, viser nye tal fra Undervisningsminsteriet

Der er sket en lille stigning i søgningen til det tekniske område, hvor civilingeniøruddannelsen går frem med 2 pct. Søgningen til diplomingeniøruddannelsen er dog faldet med 6 pct., og de naturvidenskabelige uddannelser oplever også et fald på 5 pct. Det vækker bekymring hos Dansk Industris chef for forskning, videregående uddannelser og mangfoldighed Mette Fjord Sørensen.

 - Verden står over for store udfordringer, f.eks. inden for klima, som allerede nu påvirker os, og som kræver, at vi finder løsninger. Her spiller ny og grøn teknologi en afgørende rolle. Derfor er  det er rigtig ærgerligt, at færre unge har søgt ind på diplomingeniøruddannelserne eller de naturvidenskabelige uddannelser, som giver en unik mulighed for at være med til at løse klimaudfordringerne, siger Mette Fjord Sørensen.

- Virksomhederne har i flere år kæmpet for at øge de unges interesse for teknik og naturvidenskab. Vil man være med til at redde verden, er det nemlig et godt sted at starte med en teknisk eller naturvidenskabelig uddannelse. Her kan man bl.a. være med til udvikle nye energikilder og skaffe rent vand og medicin til verdens befolkning, siger Mette Fjord Sørensen.

- Virksomhederne melder allerede nu om mangel på medarbejdere med tekniske og IT kompetencer, så det er trist, at søgningen til de uddannelser er faldet. Men selv om færre har søgt ind, så betyder det jo ikke nødvendigvis, at optaget også falder. Derfor vil vi følge optagelsestallene tæt, når de kommer sidst på måneden, siger Mette Fjord Sørensen.

Læs også: Industrien imponerer og trodser global modvind

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Mette Fjord Sørensen

Mette Fjord Sørensen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3797
  • Mobil +45 5213 2312
  • E-mail mfj@di.dk

Relateret indhold