”Den genetiske schweizerkniv” kaldes genredigeringsteknologien CRISPR også, fordi den groft sagt er en genetisk saks, som kan klippe i bakterier og ændre deres DNA. Lyt med på Techtopia #118, hvor Stifter og direktør i SniprBiome Christian Grøndahl fortæller om virksomhedens visioner som bakteriedræber.

12.08.19 DIB Nyheder

Dansk bakteriedræber laver penicillins afløser

Podcast: Hvert år dør ca. 33.000 personer i EU som følge af resistente bakterier. Det vil den danske start-up SniprBiome løse ved hjælp af genredigeringsteknologi. Mød Stifter og direktør Christian Grøndahl, der har fået 320 fonds-millioner.

100 danskere mister årligt livet som følge af bakterier, der er resistente overfor antibiotika. Det problem vil den danske start-up SniprBiome løse ved hjælp af genredigeringsteknologien CRISPR.

CRISPR (Clustered Regularly Interspaced Short Palindromic Repeats) er groft sagt en genetisk saks, som kan klippe i bakterier og ændre deres DNA, så de helt naturligt kan slå multiresistente bakterier ned uden brug af antibiotika. Man klipper altså ikke i patientens gener, men manipulerer udelukkende med de bakterier, som findes i mavesækken i forvejen.

På europæisk plan dør ca. 33.000 patienter årligt som følge af multiresistens. Derfor har en række investeringsfonde postet 320 millioner kroner i SniprBiome, hvilket er den største investering af den type i Danmark nogensinde.

Stifter og direktør Christian Grøndahl besøgte Techtopia på Respondfestivalen hos IDA, hvor han fortalte om virksomheden, teknologien samt om perspektiver og visioner. Kort og godt et lynkursus i CRISPR, der af mange vurderes som værende en af de allermest væsentlige teknologier lige nu.

Medvirkende:
Christian Grøndahl, stifter og direktør, SniprBiome

Karen Witt Olsen
Skrevet af:

Karen Witt Olsen

Christian Hannibal

Christian Hannibal

Digitaliseringspolitisk chef

Relateret indhold