26.10.20 DIB Nyheder

40 års jubilar: ”Vi kommer også gennem coronakrisen”

Direktør Kjeld Bagger startede virksomheden AVS Danmark midt under ’kartoffelkuren’. Så kom valutakrisen i begyndelsen af 90’erne, it-boblen og finanskrisen. Nu hærger coronavirusset, men Kjeld Bagger tror på, den kan styrke dem, der lærer af kriser.

- Vores største udfordring lige i øjeblikket er, at Danmark er gået lidt i stå. Mange fabrikker kan ikke leve alene af at sælge i Danmark, så det er et stort problem, at eksporten er gået meget ned. Som virksomhed kan vi absolut mærke corona-krisen. Men hvis man lærer af sine kriser, kommer man styrket ud på den anden side.

Kjeld Bagger er direktør i virksomheden AVS Danmark, som han startede tilbage i 1981 i stationsbyen Hedehusene uden for Roskilde. Siden dengang har han samarbejdet med utallige danske industrivirksomheder og har specialiseret sig i at hjælpe dem med at automatisere produktionen og sikre et sundt miljø ude på fabrikkerne – både for at passe på klimaet og for at passe på industriens medarbejdere. 

Fokus på det fysiske arbejdsmiljø

- Hos AVS mener vi, at alle har ret til et godt fysisk arbejdsmiljø. Specielt hjælper vi virksomheder i metal- og maskinindustrien med løsninger inden for udsugning og filtrering. Med vores løsninger kan virksomhederne opsamle den olierøg, der ofte udvikles på fabrikker, så den hverken belaster miljøet eller medarbejderne. Og vi har nok den bedste løsning, der overhovedet findes, i forhold til at sikre ren luft inden for dette område, forklarer Kjeld Bagger.

Ud over at levere løsninger, der skåner miljøet og medarbejderne på industriens arbejdspladser, forsøger AVS Danmark hele tiden at finde smartere måder at håndtere produktionen på uden at gå på kompromis med kvaliteten. Det sker blandt andet ved hjælp af robotteknologi.

 - I Danmark er arbejdskraften generelt meget dyr, så der ligger en stor udfordring i at finde en god balance mellem de opgaver, der skal udføres af mennesker, og dem, der skal udføres af robotter. Den balance hjælper vi industrien med at finde, fortæller Kjeld Bagger.

Hvad er du mest stolt af i forhold til din virksomhed?

- Jeg er stolt af, at vi kan hjælpe industrien med at løse de problemstillinger, der findes derude. Jeg er så heldig at have en stab af dygtige og dedikerede medarbejdere, der hele tiden er opdateret på den nyeste teknologiske udvikling. Og det at se, at kunden bliver glad og tilfreds, fordi vi har skabt en ny løsning – dét gør os stolte, siger Kjeld Bagger.

Ud på den anden side af krisen

Corona-krisen er én i rækken af kriser, som Kjeld Bagger har været igennem med sin virksomhed – og han er altid kommet ud på den anden side, fortæller han.

- Vi startede AVS Danmark midt under ’kartoffelkuren’ – så kom valutakrisen i begyndelsen af 90’erne, it-boblen og senest finanskrisen. Men jeg er altid optimistisk, og denne her storm skal vi nok også ride af. Det vigtige er, at vi tænker os om og sørger for, at krisen ikke breder sig. Industrielt stod vi på en rigtig god platform, inden krisen kom, lyder det fra Kjeld Bagger. Han mener, at corona-krisen er en god anledning til at tænke nyt og gå sine rutiner efter i sømmene.

- Nu skal vi finde den måde, vi fremover skal arbejde på og ikke tilbage til det, vi havde før, siger Kjeld Bagger, der har igangsat flere projekter under krisen.

- Vi har startet et samarbejde op med DTU omkring ’Complexity Management’, som er en metode, der beskæftiger sig med analyse og optimering af kompleksitet i virksomheder. Det er et projekt, vi har sat i gang for at udvikle os og optimere, og vi er meget spændte på at se, hvad det kan skabe af værdi, siger han.  

AVS Danmark har også udnyttet krisen til at få opdateret deres hjemmeside, kigget deres CRM system igennem og ikke mindst igangsat et arbejde med de 17 verdensmål.

- Der har ikke været så meget at lave, som der plejer at være. Men jeg har heldigvis ikke været nødt til at afskedige nogen, vi har i stedet brugt tiden til at sætte projekter i gang og se på hvilke muligheder, vi har for forbedringer. Det er vigtigt at være i stand til at skabe noget værdifuldt ud af denne alvorlige krise, som vi står i, lyder det fra Kjeld Bagger.

Henter stor inspiration gennem netværk

Han er meget bevidst om at bruge tid på det, der skaber værdi.

- Jeg oplever, at det at være en del af faglige netværk skaber værdi for mig. Jeg har været med i bestyrelsen i Fremstillingsindustrien, og så sidder jeg blandt andet med i Dansk Industris SMV-udvalg, i Robotforeningen og i Dansk Miljøteknologi. Det er en rigtig god måde at komme ud og hente inspiration på, siger Kjeld Bagger. Han tilføjer:  

- Og det at være medlem af Dansk Industri er i sig selv en oplagt mulighed for at blive inspireret af andre brancher i industrien. Som medlem behøver jeg ikke at begrænse mig til fremstillingsindustrien. Netop nu er jeg med i Genstart Nu og har fået tildelt en fantastisk dygtig person, der inspirerer mig meget i forhold til, hvordan AVS tilpasser sig fremtiden. Jeg vil også gerne rose administrerende direktør Lars Sandahl Sørensen. Han er en formidabel person - og en dygtig kommunikator. 

AVS Danmark

AVS Danmark blev stiftet i 1981 som en handels- og rådgivningsvirksomhed med en mission om at hjælpe den danske industri inden for automatisering, håndtering, miljø og sikkerhed.

Læs mere på www.avsdanmark.dk

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Relateret indhold