13.11.20 DIB Nyheder

Danmarks økonomi i optur i 3. kvartal – men vinteren truer med ny nedtur

Nye tal: Danmarks BNP steg kraftigt i 3. kvartal, men smitten er steget siden, og vinteren truer med nye nedlukninger, der vil vende den økonomiske kurve igen, mener DI.

BNP steg med 4,9 pct. i tredje kvartal 2020, mens beskæftigelsen steg med 67.000 personer.

- Væksten i 3. kvartal var ganske vist den største kvartalsvise vækst, vi har målt siden kvartalsstatistikkens begyndelse i 1990. Dette skal dog alene ses i lyset af, at vi i kvartalet før havde den største tilbagegang, der er målt. Vi er langt fra tilbage på samme niveau, som før krisen satte ind i marts, siger underdirektør Morten Granzau, Dansk Industri (DI).

- Den kraftige fremgang i beskæftigelsen er glædelig, men den skal ses i lyset af en væsentligt større tilbagegang i det foregående kvartal, siger Morten Granzau, der er bekymret for Danmarks økonomi og beskæftigelse vinteren over.

- Der er grund til at glæde sig over, at vi forholdsvist hurtigt har vundet en del af det tabte tilbage. Det viser, at Danmark hurtigt kan sætte gang i hjulene igen efter krisemåneder. Men vi står desværre nu formentlig midt i et nyt tilbageslag, hvor eksporten rammes hårdt af den stigende smittespredning og de omfattende nedlukninger i især de europæiske økonomier, siger Morten Granzau.

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold