17.03.20 DIB Nyheder

Corona-krise rammer tillid til tysk økonomi

Nye tal - Finansanalytikernes tillid til tysk økonomi falder brat på corona-krisen. ZEW-indikatoren præsterer det hurtigst dyk i historien.

De finansielle aktører i Tyskland ser mindre lyst på den nuværende situation og de kommende seks måneder.

Det såkaldte ZEW-indekset for den aktuelle situation falder fra -15,7 i februar til -43,1 i marts, hvilket er det laveste niveau siden finanskrisen for 12 år siden. 

- Den aktuelle situation i Tyskland har ifølge ZEW ikke set mere håbløs ud siden finanskrisen. Det er coronavirusset, der har sendt rystelser igennem økonomien, og fået vurderingerne af den økonomiske situation til at styrtdykke, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

Og når man ser fremad bliver det ikke bedre. Således falder forventningerne for de kommende seks måneder fra plus 8,7 i februar til minus 49,5 i marts, hvilket er det hurtigste dyk i nøgletallets historie. Det viser, at situationen udvikler sig lynhurtigt, og er blevet forværret på utrolig kort tid.

- Det er afgørende, at vi får situationen hurtigt under kontrol, og får hjulpet alle de virksomheder som står med store problemer, ellers kan det sætte langvarige spor i økonomien, siger Allan Sørensen.

ZEW-tillidsindikatoren, der bliver udgivet af Zentrum für Europäische Wirtschaftsforschung (EW), viser vurderingen af Tysklands økonomiske situation blandt analytikere fra banker, forsikringsselskaber og store industrivirksomheder.

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold