06.05.20 DIB Nyheder

DI: Flere konkurser i sigte

Nye tal: Nye konkurstal viser ikke hvor hårdt ramt erhvervslivet er af coronakrisen

Danmarks Statistik har modtaget 494 konkurserklæringer i april, heraf 209 aktive virksomheder. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

- Antallet af konkurser i marts og april afspejler slet ikke den dybt vanskelige situation, som virksomhederne står i. April måned bød på det største jobtab som følge af konkurser i otte år, men vi frygter, at der er flere konkurser i sigte, siger cheføkonom Allan Sørensen, Dansk Industri (DI).

- Nedlukningen har ført til længere sagsbehandling af konkursbegæringer, og derfor er der en forsinkelse i de konkurser som coronakrisen forårsager, siger Allan Sørensen.

- Utrolig mange virksomheder har set deres indtægter forsvinde som dug for solen, og det vil uvægerligt føre til flere konkurser, siger Allan Sørensen.

- Hjælpepakkerne er afgørende for mange virksomheders overlevelse og spænder et sikkerhedsnet ud under dansk erhvervsliv, men vi kan desværre ikke undgå at få flere konkurser end normalt, da krisen rammer os med utrolig hård styrke, siger Allan Sørensen.

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold