Viceadm. direktør Kim Graugaard, Dansk Industri (DI), mener, det er helt oplagt, at regeringen og arbejdsmarkedets parter nu drøfter den rigtige måde både at forlænge og justere lønkompensationsordningen.

27.05.20 DIB Nyheder

DI ser frem til møde om lønkompensation

Regeringen vil indkalde arbejdsmarkedets parter til drøftelser om udfasning af lønkompensation. DI vil på mødet opfordre til mere fleksibilitet i ordningen.

”Lønkompensationsordningen har været en god og vigtig ordning, men tiden nærmer sig, hvor den skal udfases.”

Det siger viceadm. direktør Kim Graugaard, Dansk Industri (DI), der mener, det er helt oplagt, at regeringen og arbejdsmarkedets parter nu drøfter den rigtige måde både at forlænge og justere ordningen i denne sidste fase.

- Vi ser frem til, at regeringen nu vil indkalde til en drøftelse af ordningen, og vi opfordrer til, at vi som led i den drøftelse også ser nærmere på mulighederne for at gøre den mere fleksibel frem mod udfasningen, så vi bedst muligt sikrer de arbejdspladser, som hele ordningen har haft til formål at bevare, siger Kim Graugaard.

Læs også: DI: Brug for fornuftig udfasning af hjælpepakker

Samlet plan er mest hensigtsmæssig

Han mener, det vil være klart mest hensigtsmæssigt, at der kommer en samlet plan på plads for forlængelse, justering og endelig udfasning af lønkompensationsordningen.

- Derfor er det også vigtigt, at aftalen rækker længere end en måned frem. Ellers vil forlængelsen i praksis kun dække sommerferieperioden.

Som regeringens ekspertgruppe anbefaler,  bør der ifølge Kim Graugaard også tages hul på drøftelserne om, hvordan der kan etableres et nyt værktøj. Det kunne være en forbedret model for arbejdsfordeling, som vil kunne tages i anvendelse, når lønkompensationsordningen er udfaset.

- Det vil være godt, hvis der kan ske en glidende overgang, fra lønkompensationsordningen endeligt udfases, til der kommer nye værktøjer på plads, som kan understøtte virksomheder og arbejdspladser, hvis de rammes af tilbageslag senere på året som følge krisen, siger Kim Graugaard.

Læs også: DI: Vi skal sikre klog overgang fra hjælpepakker til grøn genstart

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Få hjælp

Få gratis rådgivning, hvis din virksomhed er udfordret af corona
Industriens Fond tilbyder gratis rådgivning til virksomheder med 10-500 ansatte der beskæftiger sig med produktion, fremstilling eller teknologi her i Danmark. Ring 33773417 nu og hør, hvordan vi kan hjælpe dig og din virksomhed.

Læs mere på Genstartnu.dk

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold