FOSS , som producerer avanceret analyseudstyr til fødevareindustrien, vil gerne øge sin eksport til Colombia

Foto: FOSS
24.09.20 DIB Nyheder

Corona gør DI’s eksportfremstød virtuelle

Coronakrisen betyder, at stort set alle Dansk Industris eksportfremstød året ud bliver gennemført digitalt. Et af de virtuelle fremstød finder sted i oktober og skal styrke eksporten til Colombia. Den danske virksomhed FOSS er blandt deltagerne.

Engang var Colombia bedst kendt for narkoproduktion og guerillakrig, men den tid er forbi. I dag er landet i positiv udvikling og har en voksende import. Ikke mindst inden for landbrug- og fødevareindustrien, hvor produktionen af svinekød er under udvikling.

Den danske virksomhed FOSS, som producerer avanceret analyseudstyr til fødevareindustrien, vil gerne øge sin eksport til landet. Derfor deltager virksomheden sammen med Dansk Industri (DI), når der i oktober måned er planlagt dansk eksportfremstød i Colombia.

 - Vi har allerede aftale med en distributør i landet. Men eksportfremstødet kan betyde, at vi kommer i dialog med nogle kundegrupper, vi ellers ikke var kommet i kontakt med. Det åbner nogle nye døre, når vi er en hel gruppe virksomheder, som har det officielle Danmarks opbakning, fortæller Poul Erik Simonsen, som er Global Marked Manager i FOSS.

Eksportfremstødet i Colombia bliver dog ikke helt, som eksportfremstød plejer at være.

Se listen over DI's internationale arrangementer

Coronakrisen ændrer på rammerne

Rejserestriktionerne betyder desværre, at det ikke er muligt at sende delegationer af erhvervsledere, politikere og kongelige personer ud til møder i alverdens messehaller og konferencecentre. Men derfor kan man alligevel godt arbejde for at styrke dansk eksport.

- Derfor bliver eksportfremstødet i Colombia og en række andre eksportfremstød i de kommende måneder gennemført i en virtuel udgave, fortæller Jens Holst-Nielsen, som rådgiver om globale markeder i DI. 

- Den væsentligste forskel er, at møderne mellem virksomhederne kommer til at foregå via digitale platforme, hvor der også er mulighed for at anvende simultantolkning. Og selv om møderne ikke er fysiske, har interessen for at deltage heldigvis været god i både Danmark og Colombia, siger han.

Poul Erik Simonsen fra FOSS ser det heller ikke som noget problem, at eksportfremstødet i denne omgang foregår digitalt.

- Vi har i forvejen stor erfaring med af afholde webinarer for kunder i bl.a. Europa og i Nord- og Sydamerika, hvor vi præsenterer vores produkter digitalt. Colombia er desuden et betydeligt mere udviklet land, end mange forestiller sig, så den digitale kommunikation er ikke en hindring for de colombianske virksomheder, siger han.

Jens Holst-Nielsen fra DI er enig:

- Oplevelsen kan selvfølgelig aldrig blive helt den samme, som når man rejser ud i verden og møder hinanden ansigt til ansigt. Men vi gør meget ud af at sørge for, at skabe dynamik og interaktion i fremstødet, selvom kontakten bliver skabt virtuelt, siger han.

Læs også: Smarte briller på montør sparer indflyvning fra Sydkorea

Gælder næsten alle eksportfremstød året ud

Næsten alle DI’s eksportfremstød ude i verden vil resten af året blive erstattet af virtuelle udgaver. Det gælder en hel række arrangementer i bl.a. Sydkorea, Italien, Frankrig, UK, Mexico og Brasilien.

- Det går simpelthen ikke at planlægge events og arrangementer i udlandet som situationen ser ud lige nu. Ikke engang på nærmarkederne. Vi har netop aflyst nogle af de sidste større udgående, fysiske arrangementer i 2020. Men vi tror heldigvis på, at vi kan opnå mange af de samme resultater gennem digitale møder, indtil verden igen åbner op. Så virksomhederne skal endelig ikke holde sig tilbage, siger Jens Holst-Nielsen.

Det digitale eksportfremstød mod Columbia løber fra 5.-9. oktober og gennemføres i samarbejde med Landbrug & Fødevarer, den danske ambassade i Colombia og EKF.

Læs også: Genstart eksporten

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Jens Holst-Nielsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3017
  • Mobil +45 2060 6986
  • E-mail jhn@di.dk

Relateret