Fra venstre: Oplæringsansvarlig Henrik Hvidsteen Munk, oplæringsansvarlig Poul Pedersen. lærligeprisvinder Jeppe Dall Brønd og uddannelsesleder Jesper Kvistgaard - alle fra Grundfos A/S.

04.01.21 DIB Nyheder

Industritekniker vekslede kanelallergi til superfræsning hos Grundfos og vandt pris

Egentlig havde han en uddannelse som bager, men var så uheldig at få allergi over for kanel. Derfor måtte han søge nye veje. Han valgte teknikkens veje og er nu uddannet industritekniker hos Grundfos A/S med ekspertise i at programmere til drejning og fræsning. Det skifte har været så succesfuld, at Jeppe Dall Brønd nu modtager Lærlingeprisen 2020 for DI Silkeborg-Viborg.

Stor selvstændighed og høj faglighed er i højsædet hos industritekniker Jeppe Dall Brønd, der arbejder i Teknologicenter med først og fremmest at lave komplekse værktøjs- og maskindele til produktionsudstyr og prototypefremstilling, som Grundfos gør brug af.

- Han har fra starten af uddannelsesforløbet arbejdet særdeles selvstændigt med opgaverne. Han har tilegnet sig et særdeles indgående kendskab til alle vores bearbejdningsprocesser. Det gør, at han har kunnet udføre de enkelte delprocesser med stor selvstændighed og høj faglighed, siger uddannelsesleder for Grundfos Jesper Kvistgaard.

Han peger på, at han også har tilegnet sig kompetencer inden for Catia CAD CAM, hvilket gør, at han er i stand til at programmere til drejning og fræsning i Catia ud fra en 3D model samt lave egne CAD konstruktioner. Af øvrige programmer, hvor han har erfaring, kan nævnes Mastercam og Inventor.

Uddannelsesleder Jesper Kvistgaard peger også på andre personlige kvaliteter hos lærlingeprismodtageren så som, at han er god til at tilrettelægge og planlægge eget arbejde og levere kvalitetsarbejde til aftalt tid. Den unge mand er også god til at arbejde selvstændigt, men samtidig også god til at arbejde i teams. Han er vellidt af kollegaer, han udviser stor loyalitet og er pligtopfyldende.

- Han er meget samarbejdsvillig og har altid været god til at tage ansvar for de nye lærlinge i afdelingen, og hjælpe dem godt i gang. I læretiden udførte han opgaver med samme kvalitet som svendene i afdelingen, siger Jesper Kvistgaard.

Næstformand for DI Silkeborg-Viborg, Anders Lund Hansen, glæder sig dels over, at lærlingeprismodtageren fik kanelallergi, så Grundfos til gengæld kunne få glæde af ham. Han glæder sig også over, at der generelt er mange dygtige og engagerede lærlinge og elever på virksomhederne i det midtjyske.

- Dem har vi stærkt brug for både nu og de kommende mange år. Hvis virksomhederne i Midtjylland skal skabe vækst og arbejdspladser, er det helt afgørende, at vi er med til at uddanne så mange dygtige mennesker som overhovedet muligt. Her er vores egen Jeppe Dall Brønd her på Grundfos en solstrålehistorie, siger næstformanden, der også er adm. direktør på Grundfos A/S.

Fakta

LærlingePrisen 2020

På tværs af hele landet findes lærlinge og elever, der har udmærket sig fagligt eller socialt hos den virksomhed, hvor de er i praktik. Det kan være lærlinge og elever, der tager et ekstra ansvar, når der er tryk på i dagligdagen, eller som bidrager til at skabe et godt socialt sammenhold på virksomheden. Med LærlingePrisen kan virksomheden give en god medarbejder et ekstra skulderklap.

Prisen uddeles årligt på enten regionalforeningens erhvervstræf eller på virksomheden. Alle DI-medlemsvirksomheder kan indstille en lærling eller elev fra deres virksomhed.

Gordon Trier Holm

Gordon Trier Holm

Konsulent

  • Direkte +45 3377 3986
  • Mobil +45 2949 4606
  • E-mail gth@di.dk

Relateret indhold