12.01.21 DIB Nyheder

Markant færre forretningsrejsende presser erhvervslivet

Nye tal: Antallet af forretningsrejsende, der har taget en overnatning på hotel eller feriecenter i Danmark, faldt med 61 pct. i november sammenlignet med samme måned året før. Vi skal hurtigst muligt have indført coronavaccinepas, så vi kan redde hotelbranchen og samhandlen, mener DI.

Markant færre forretningsrejsende booker overnatninger i Danmark, viser tal fra Danmarks Statistik. Antallet faldt med 61 pct. i november sammenlignet med samme måned sidste år. Dermed er antallet af forretningsrejsende fra januar til november faldet med cirka 3,7 millioner, hvilket er mere end en halvering sammenlignet med samme periode i 2019.

- Det dramatisk fald i antallet af forretningsrejsende understreger, hvor dyb coronakrisen er, og at det desværre vil tage lang tid, før økonomien har genvundet det tabte. Det er derfor vigtigt, at vi ved hjælp af kviktest og vaccinepas hurtigst muligt får åbnet landet og grænserne igen, så vi kan mødes og handle med hinanden, siger Sune Jensen, chef for turisme og oplevelsesøkonomi i Dansk Industri.

- Det er afgørende for hotellerne, konferencecentre mv., at der kommer styr på smitten, så vi igen kan åbne og mødes. Selvom mange mødes digitalt, så er det fysiske møde stadig vigtigt, siger Sune Jensen

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Sune K. Jensen

Sune K. Jensen

Chef for DI Turisme og oplevelsesøkonomi

  • Direkte +45 3377 3923
  • Mobil +45 2949 4624
  • E-mail skj@di.dk

Relateret indhold