21.12.21 DIB Nyheder

DI spår flere bløde pakker under danskernes juletræer i år

Detailomsætningen er fra oktober til november faldet med 0,3 procent, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Det lille fald kan skyldes, at detailhandlen i år har haft vanskeligt ved at presse Black Friday-priserne i bund, vurderer DI.

Detailomsætningen faldt en smule i efterårets sidste måned. Og det er sket selv om julen har stået for døren og Black Friday.

- Manglende leverancer af forbrugerelektronik og problemer med forsyningskæder har udfordret salget på Black Friday og taget toppen af forbrugernes købelyst. Samtidig har den seneste tids opsving gjort, at mange har fået opfyldt forbrugsbehovet, siger Morten Granzau, underdirektør i DI.

At det store udsalg i elektronikforretningerne er udeblevet i år, ses også i nethandlen. Flere forbrugere fravælger køb af elektronik og i stedet brugt pengene i tøjbutikkerne.

- Stigende coronasmitte gør, at mange klarer indkøbene hjemme fra sofaen. I webshoppen oplever man, at elektronikforretningerne har svært ved at banke tilbudspriserne i bund. Det kan betyde, at flere vælger at lægge bløde pakker under juletræet i år, siger Morten Granzau.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold