Manglen på medarbejdere slår igennem i alle branche. Derfor er der akut behov for  hjælp fra Folketinget til at  bistå virksomhederne i  indsatsen for at skaffe hænder og hoveder nok.

14.12.21 DIB Nyheder

Forgæves jagt på medarbejdere: 158.000 stillinger ikke besat

Ny opgørelse fra styrelse afslører til fulde virksomhedernes kamp med at skaffe arbejdskraft. Der er akut brug for politiske løsninger, så vi ikke risikerer at bremse væksttoget, mener DI.

Omfanget af mangel på arbejdskraft bliver nu endnu mere synligt. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har tirsdag offentliggjort en ny rekrutteringssurvey, der taler sig et eget tydelige sprog.

I det seneste halve år har virksomhederne oplevet forgæves rekruttering i 158.000 tilfælde, det højeste antal i 14 år.

Det kræver handling, pointerer vicedirektør Steen Nielsen, DI.

- Manglen på medarbejdere har ikke været så voldsom i mange år. Det er den største udfordring for virksomhederne. Der er akut brug for politiske løsninger, så vi ikke risikerer at bremse væksttoget, siger han.

Der mangler medarbejdere inden for alle faggrupper – fra chauffører, tjenere og rengøringsassistenter til  tømrere, elektrikere og smede.

- Manglen på medarbejdere er landsdækkende. I Vestjylland har der været udfordringer med at besætte næsten 40 pct. af nye stillinger, hvilket er det højeste på landsplan. Udfordringen er mindst – men dog også meget markant – i hovedstaden, hvor der er forgæves rekruttering til 30 pct. af de ledige job. Det er en virkelig problematisk og ærgerlig udvikling, siger Steen Nielsen.

Regeringen har stillet landets virksomheder i udsigt, at de vil hjælpe til med at afhjælpe manglen på arbejdskraft inden årets udgang. Derfor er der nu reformforhandlinger i gang på Christiansborg.

Læs her hvordan en stribe partier vil hjælpe virksomhederne.

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold