11.03.21 DIB Nyheder

Forår i luften for bilsalget

Nye tal fra Danmarks Statistik vidner om, at salget af nye biler i februar fortsat var hårdt ramt af nedlukningen. Men åbne salgslokaler, sikkerhed om bilafgifterne og udbetaling af feriepenge giver anledning til optimisme i branchen.

Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik blev der i alt indregistreret 9.980 nye personbiler i februar 2021. Det er en nedgang på 34 pct. i forhold til samme måned året før. I årets første to måneder er der samlet set tale om et fald på ca. 40 pct. i forhold til samme måneder i 2020.

- Der har været meget stille hos bilforhandlerne i årets første to måneder på grund af nedlukningen. Mange af de indregistrerede biler i de to måneder dækker i virkeligheden over salg i perioden før. Det reelle antal solgte biler i de to måneder er væsentligt lavere, siger direktør i Bilbranchen i DI, Thomas Møller Sørensen.

Under coronarestriktionerne sidste forår var private bilkunder ikke, som i denne vinter, afskåret fra bilforhandlernes fysiske salgsafdelinger.

-Det har vakt stor frustration i branchen. Vi har siden nedlukningen forsøgt at overbevise politikere og myndigheder om, at de kunne stå på mål for en sundhedsmæssig forsvarlig genåbning, siger Thomas Møller Sørensen, der derfor glæder sig over den forestående genåbning.

- Vi glæder os over, at vi kom med i første bølge af genåbningen. Som det ser ud lige nu, tør vi godt tro på et godt forår for bilsalget. Åbne salgslokaler, sikkerhed om bilafgifterne, gode tilbud, og udbetalte feriepenge er en god cocktail for branchen, siger Thomas Møller Sørensen.

I runde tal er der, siden de første coronarestriktioner blev indført i marts 2020, indregistreret ca. 34.000 færre nye personbiler sammenlignet med de 12 forudgående måneder.

Thomas Møller Sørensen

Thomas Møller Sørensen

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3383
  • Mobil +45 2684 3014
  • E-mail tms@di.dk

Relateret indhold