Koldinghus forventes at komme næsten tilbage normalt besøgstal til sommer, vurderer direktør Thomas Thulstrup.

Foto: Kongernes Samling
16.04.21 DIB Nyheder

Kongernes Samling jubler over genåbning – men de udenlandske turister vil mangle

Museumsdirektør hos Kongernes Samling Thomas Thulstrup er glad for genåbningen, der betyder, at der igen kan komme gæster på Amalienborg, Rosenborg og Koldingshus. Men det bliver stadig ikke en normal sommer.

Endelig. Sådan kan svaret fra museumsdirektør Thomas Thulstrup sammenfattes. Gennem måneder har han gået og glædet sig til, at byde gæster velkomne i kongernes samling på Amalienborg og Rosenborg og på Koldinghus.

- Det er fantastisk. Nu kan vi endelig byde gæsterne velkomne. Det bliver rigtig godt. Og vi er fuldt klar til at give vores gæster en god og coronasikker oplevelse, siger han.

Mulighederne er kommet efter, at regeringen og folketingets partier har åbnet for, at der fra den 21. april igen kan komme gæster på museerne mod forevisning af gyldigt coronapas.

- Det bliver ikke noget problem at tjekke coronapas, der gør vi bare i forbindelse med, at vi tjekker billetten. Og vi har allerede alt på plads i forhold til afstandskrav, afspritning med videre, siger Thomas Thulstrup.

Læs også: DI: Dejligt med stor genåbning

De udenlandske turister mangler

Direktørens vurdering er, at der på Koldinghus kommer til at være næsten lige så mange gæster som i en normal sæson, da danskere udgør hovedparten af gæsterne. Men på museerne i København er op til 80 procent af gæsterne normalt fra udlandet og der er ikke forventning om, at de kommer tilbage lige med det samme.

- Vi kommer stadig til at være langt fra normalen både med hensyn til gæster og indtjening, siger Thomas Thulstrup.

Danskerne booster museumsbesøg

Forventningen om, at der også er mange danskere, der er klar til at besøge landets museer understreges også af tal fra analyseinstituttet Wilke. De viser, at danskerne forventer at øge deres forbrug af oplevelser og kulturtilbud med 22 procent set i forhold til før corona.

- Alle danskere uanset alder er i oplevelsesunderskud. Der er en stor forventning for alle om at tage revanche og vi kan godt imødese et stærkt øget på oplevelser der involverer kontakt til andre mennesker; kulturoplevelser, herunder museer, koncerter, rejser, og gå-i-byen aktivitet, siger Wilkes direktør Morten Schrøder.

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Henriette Søltoft

Henriette Søltoft

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3654
  • Mobil +45 2088 3919
  • E-mail hes@di.dk

Relateret