10.06.21 DIB Nyheder

5 gode råd til samarbejde med startups

DI giver her fem gode råd til tradtionelle industrivirksomheder, der gerne vil samarbejde med iværksættere for at styrke forretningsudviklingen.

Alfa Laval er ikke den eneste klassiske industrivirksomhed, der indgår partnerskaber med iværksættere for at styrke innovation og udvikling.  Chefkonsulent Anders Sparre, som er ansvarlig for DI’s iværksætteraktiviteter, giver her fem gode råd til virksomheder, der vil rykke tættere på startup-miljøet: 

Kast jer ud i det – men få formalia på plads

En svær balance. Det hele kan ikke planlægges på forhånd. Alle virksomheder og samarbejder er forskellige, så meget må læres og aftales undervejs. Men sørg for klare aftaler om basale ting som varighed af samarbejde, IP-rettigheder, betalinger og lignende.

Afstem forventningerne

Skab en åben dialog og sørg for at afstemme forventningerne fra starten – fra de store, strategiske overvejelser til dagligdagens praktik. Hvad skal der komme ud af samarbejdet? Er der udsigt til en investering? Hvad gælder for brug af mødelokaler, forbrug af kaffe og en eventuel dress code i virksomheden?

Find styrke i hinandens modsætninger

Etablerede virksomheder og startups er på mange områder hinandens modsætninger. Fra alder, størrelse, kultur, syn på risici til beslutningsprocesser og tilgangen til udvikling af nye produkter. Vær bevidst om forskellene og brug dem som inspiration til at styrke hinanden.

Respekter iværksætterens fokus

Iværksættere har brug for at fokusere for at lykkes. De har ikke ressourcer til at køre en række projekter ved siden af. Undgå derfor at trække dem ind i projekter og forløb, som ikke har en klar relation til deres egen virksomhed.

Vær realistisk

Innovation kræver kritisk masse. Hvis målet er at skabe et reelt innovationsmiljø, så kræver det en vis skala med mange parter, der mødes på kryds og tværs og hele tiden udfordrer og inspirerer hinanden.

Læs også: Alfa Laval giver plads til 22 startups

Anders Sparre

Anders Sparre

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3973
  • Mobil +45 2627 2494
  • E-mail asp@di.dk

Relateret indhold