Lærlingeprisen 2021 for DI Silkeborg-Viborg blev givet til Nanna Krogh Andersen af borgmester for Viborg Kommune Ulrik Wilbek (tv). Fra højre er det bestyrelsesmedlemmerne Pia Grandelag og Niels Præstkær fra DI Silkeborg-Viborg.

17.06.21 DIB Nyheder

Voksenelev vinder Lærlingeprisen 2021 for DI Silkeborg-Viborg

Egentlig lå der forude en karriere inden for en branche med de såkaldte varme hænder. Men efter at have prøvet at arbejde på lager hos F&H, så blev det i stedet til et voksenelevforløb med en uddannelse som lager- og logistikoperatør. Og det går så godt, at Nanna Krogh Andersen nu modtager Lærlingeprisen 2021 for DI Silkeborg-Viborg.

Hun havde været i gang med grundforløbet på social- og sundhedsuddannelsen samt pædagogisk assistentuddannelsen.

I stedet blev det til en uddannelse som lager- og logistikoperatør, der sluttes til september. Men for Nanna Krogh Andersen var det skifte så godt, at hun gerne slår et ekstra slag for faget over for andre unge, som evt. kunne være interesserede så som elever på grundforløbet på UCH i Holstebro og det blandt andet ved at lave en video.

Udover det får hun en masse ros af sin arbejdsplads som den fagligt dygtige, hvor hun er nysgerrig og proaktiv og som værende et smilende og imødekommende væsen.

Hun modtager derfor Lærlingeprisen 2021 for DI Silkeborg-Viborg.

Stærkt brug for talenter som Nanna

Nanna Krogh Andersen startede hos F&H med at arbejde som lagerarbejder. Men ret snart fik hun mod på mere. Så det endte med, at hun nu er i gang med et voksenelev-forløb og dermed i gang med uddannelsen som lager- og logistikoperatør. Og det er de glade for hos F&H.

- Det er en fornøjelse at have Nanna som medarbejder. Nanna tager initiativ, har et godt hoved, og hænderne er skruet rigtig på, siger IT- og logistikdirektør Ruddi Vestergaard Nielsen fra virksomheden.

Bestyrelsesmedlem i DI Silkeborg-Viborg Pia Grandelag har være med til at udvælge prismodtageren blandt en række andre gode indstillede kandidater. Og hun glæder sig over at kunne være med til at overrække prisen.

- Talenter som Nanna Krogh Andersen har vi stærkt brug for både nu og de kommende mange år. Hvis virksomhederne i Midtjylland skal skabe vækst og arbejdspladser, er det helt afgørende, at vi er med til at uddanne så mange dygtige mennesker som overhovedet muligt. Her er Nanna Krogh Andersen her på F&H en solstrålehistorie, siger Pia Grandelag, der også er adm. direktør på Inventa A/S.

Åben unges øjne for erhvervsuddannelser

Også borgmester Ulrik Wilbek deltog i forbindelse med overrækkelsen af prisen. Han er ganske stolt over, at der ikke blot er dygtige virksomheder i kommunen, men at der også er dygtige lærlinge på nogle af virksomhederne, som udgør en stor inspiration for andre unge.

- Vi er nødt til at holde fokus på, at der er for få unge, der direkte efter grundskolen ser det som en mulighed at tage en erhvervsuddannelse. Så det gælder derfor om at åbne flere unges øjne for, at en erhvervsuddannelse er et godt karrierevalg, siger Viborgs Kommunes borgmester Ulrik Wilbek.

Læs også: Bygma vil give seniorer særlige vilkår

 

Fakta

Fakta om LærlingePrisen 2021

På tværs af hele landet findes lærlinge og elever, der har udmærket sig fagligt eller socialt hos den virksomhed, hvor de er i praktik. Det kan være lærlinge og elever, der tager et ekstra ansvar, når der er tryk på i dagligdagen, eller som bidrager til at skabe et godt socialt sammenhold på virksomheden. Med LærlingePrisen kan virksomheden give en god medarbejder et ekstra skulderklap.

 

Prisen uddeles årligt på enten regionalforeningens erhvervstræf eller på virksomheden. Alle DI-medlemsvirksomheder kan indstille en lærling eller elev fra deres virksomhed.

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Gordon Trier Holm

Gordon Trier Holm

Konsulent

  • Direkte +45 3377 3986
  • Mobil +45 2949 4606
  • E-mail gth@di.dk

Relateret