09.07.21 DIB Nyheder

Vareeksport ryster krise af sig - eksport af tjenester i bedring

Eksporten steg med 2,3 procent i maj. Der var fremgang i både eksporten af varer og tjenester. Eksporten ligger i årets første fem måneder 5,6 procent højere end i starten af 2020, viser tal fra Danmarks Statistik.

- Der er fuld fart på eksportvirksomhederne. Eksporten er steget i seks af de syv seneste måneder, og der er ikke udsigt til at det stopper foreløbig, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

- Det er især vareeksporten, som er steget over det seneste år. Den er på et højere niveau end før corona. Tjenesteeksporten har haft svære ved at komme tilbage på normal flyvehøjde. Maj gav lidt tiltrængt fremgang til tjenesteeksporten, siger Allan Sørensen.

Vareeksporten er 35 milliarder kroner større end sidste år, mens tjenesteeksporten er 4½ milliarder kroner lavere.

- Eksporten ser ud til at fortsætte fremgangen i resten af året. Industriens beholdning af eksportordrer ligger på det højeste niveau i syv år. Den største udfordring bliver at skaffe materialer og medarbejdere, siger Allan Sørensen.

- De lempede rejserestriktioner vil sparke mere liv i den hårdt prøvede tjenesteeksport, hvor indtægterne fra lufttransport og turisme fortsat er stærkt begrænsede, siger Allan Sørensen.

OECD venter en fremgang i verdensøkonomien på 5,8 procent i 2021, og yderligere fremgang på 4,4 procent i 2022.

- Verdensøkonomien vokser i det hurtigste tempo siden 1973. Danske virksomheder vil opleve stigende efterspørgsel fra udlandet, hvor der er udsigt til massiv fremgang i alle verdensdele, siger Allan Sørensen.

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold