25.02.22 DIB Nyheder

Detailhandlen satte farten op i turbulent januar

Opsving tilbage i detailhandlen i januar efter sidst i 2021. Usikkert om det kan fortsætte, selv om danskerne fortsat har mange penge mellem hænderne, mener DI.

Dansk detailhandel kom flot igennem en ellers turbulent start på 2022, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Omsætningen i detailhandlen steg i januar med 4,3 procent sammenlignet med december.

- Det er imponerende, at detailhandlen har kunnet sætte farten op igen, for januar var på mange måder en koldstart på 2022 for branchen. Mange forbrugere har tilbragt dele af måneden i coronaisolation eller måske undgået fysiske butikker for at holde smitten for døren. Andre har oplevet prisstigninger på energi og fødevarer spise godt af husholdningsbudgettet, siger Jacob Kjeldsen, direktør for DI Handel.

- Lysten til at bruge penge ser ud til at være intakt, og det er kommet detailhandlen til gode. Imens omikronsmitten buldrede afsted, brugte vi flere penge på at lave god mad til os selv, og lagde vejen forbi et par netbutikker, når vi alligevel sad derhjemme, siger Jacob Kjeldsen.

Detailomsætningen nåede i 2021 det højeste niveau siden 2007, men mod slutningen af året faldt detailomsætningen. Med omsætningstallene for januar bevæger detailhandlen sig tilbage mod de flotte niveauer i 2021.

- Det bliver spændende at følge, om omsætningen i detailhandlen kan holde omdrejningerne oppe, efterhånden som det åbne samfund vender tilbage. Forbrugerne har rigeligt med penge mellem hænderne til både oplevelser og til varer fra detailhandlen. Men nogle forbrugsbehov er ved at være dækket – vi bliver ikke ved med at mangle ikke elektronik, tøj og møbler derhjemme, siger Jacob Kjeldsen.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Jacob Kjeldsen

Jacob Kjeldsen

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3727
  • Mobil +45 2088 3914
  • E-mail jak@di.dk

Relateret indhold