Sune Hein Bertelsen har deltaget i BusinessEuropes skattepolitiske arbejdsgruppe de seneste otte år, og er også medlem af Business at OECD (BIAC) Tax Committee samt International Chamber of Commerce (ICC) Commission on Taxation.

06.04.22 DIB Nyheder

DI i spidsen for europæisk erhvervslivs arbejde med skat i EU

DI’s fagleder for international skat, Sune Hein Bertelsen, bliver  formand for  BusinessEuropes skattepolitiske arbejdsgruppe,  hvor han skal  arbejde for over 20 millioner europæiske virksomheders skatteinteresser.

Over de seneste år har EU fået en stærkt stigende betydning for virksomhederne på skatteområdet. EU har vedtaget en lang række regler om styrket samarbejde mellem landenes skattemyndigheder, og har også gennemført regler for virksomhederne baseret på mere robuste internationale principper fastlagt i OECD.

Nu får DI en ekstra stærk stemme i dette arbejde, da DI's fagleder for international skat, Sune Hein Bertelsen, får en central formandspost i BusinessEuropes skattepolitiske arbejdsgruppe. 

Udnævnelsen kommer forud for, at EU-Kommissionen næste år forventes at præsentere et forslag om fælles EU-regler for selskabsskat, der kan blive vedtaget med Danmark som Formandskab for landenes arbejde i EU-Rådet i 2025.

Fælles regler om selskabsskat vil gøre det nemmere for små og store virksomheder at have aktivitet i flere lande og opnå fordelene ved EU’s indre marked.

DI er stærkt engageret i arbejdet for virksomhedernes vilkår i EU og har længe arbejdet tæt sammen med BusinessEurope. I Bruxelles deler DI’s lokale kontor tilmed adresse med BusinessEurope.

Medlem af flere skatteudvalg

Sune Hein Bertelsen har deltaget i BusinessEuropes skattepolitiske arbejdsgruppe de seneste otte år, og er også medlem af Business at OECD (BIAC) Tax Committee samt International Chamber of Commerce (ICC) Commission on Taxation.

- Det giver unikke muligheder at arbejde med OECD, EU og de danske lovgivere om bedre skatteregler for virksomhederne nationalt og internationalt.

Det omfattende internationale arbejde er et ideelt afsæt for også at arbejde for bedre danske skatteregler for virksomhederne. De danske virksomheder har i stigende omfang international aktivitet og det er derfor vigtigere end nogensinde før, at de danske skatteregler passer sammen med international standard.

Sune Hein Bertelsen er også formand for DI’s eget skattepanel for medlemsvirksomhedernes skattechefer og partnere i førende rådgivningsvirksomheder.

- Det tætte samarbejde med virksomhederne i Danmark og internationalt giver de bedste forudsætninger for at varetage virksomhedernes interesser.

Fakta

Fakta om BusinessEurope

  • Er erhvervslivets stærke stemme i EU og repræsenterer mere end 40 erhvervsorganisationer fra 35 europæiske lande.
  • Repræsenterer igennem de nationale erhvervsorganisationer mere end 20 millioner virksomheder med mere end 100 millioner medarbejdere.
  • DI og DA er de danske erhvervsorganisationer i BusinessEurope.
Sune Hein Lundbek

Sune Hein Lundbek

Fagleder, Skattejura & international skat

  • Direkte +45 3377 3792
  • Mobil +45 2246 7888
  • E-mail suhb@di.dk

Relateret indhold