Fra venstre IHK direktør Björn Ipsen, DI's chef i Tyskland Robert P. Perz, ministerpræsident for Slesvig-Holsten, Daniel Günther og  Anja Bauer, vicepræsident for IHK Flensburg ved ceremonien onsdag, hvor det nye samarbejde  blev offentliggjort.

06.04.22 DIB Nyheder

DI styrker fodfæste i Tyskland til gavn for danske virksomheder

Dansk Industri indgår samarbejde med tyske IHK Flensburg, der bygger bro til Tyskland. Det skal hjælpe virksomheder endnu bedre i gang med eksport syd for grænsen.

I samarbejde med den tyske erhvervsorganisation, IHK, bliver Dansk Industri nu aktiv i Nordtyskland. Det skaber et springbræt for danske virksomheder, der vil på det tyske marked.

- Vi har indgået et samarbejde med IHK Flensborg, som betyder, at vores medlemmer møder både DI’s rådgivere og samtidig får direkte adgang til tysk ekspertise på flere områder, når de ønsker at etablere sig i Tyskland, fortæller DI’s chef i Tyskland Robert P. Perz.

Han åbnede DI’s første afdeling i Tyskland i München for 3 år siden, til gavn for virksomheder, der ville ind på det sydtyske marked.

- Nu bygger vi også bro til Nordtyskland, hvor rigtigt mange virksomheder også gerne vil etablere sig. Vi kan hjælpe både de mindre og de større virksomheder, der nu får adgang til markedsrelateret rådgivning og til rådgivning i forhold til etablering samt kontakter til de tyske myndigheder, siger Robert P. Perz.

Læs også: Erhvervsfremstød til Tyskland skal åbne nye døre for danske virksomheder

Seks rådgivere klar i Flensborg 

IHK Flensborg indgår i den landsdækkende erhvervsorganisation og har blandt andet seks internationale rådgivere, som DI’s medlemmer nu også kan trække på. Dertil har DI planer om også at få en egen konsulent på kontoret i grænsebyen.

- Samarbejdet tilgodeser alle vores medlemmer, der har eksport i tankerne. Den læring og de kompetancer man finder i det nordtyske kan være guld værd, når man vil udvide videre ned i Tyskland, siger Robert Perz.

Tyskland er Danmarks største samhandelspartner, og der er basis for at det kan vokse yderligere, ikke mindst fordi Tyskland i disse år blandt andet satser massivt på grøn omstilling og digitalisering, hvor danske virksomheder har meget at byde ind med. Konkurrencen er dog betydelig, så derfor kan den rette adgang til rådgivning og netværk blive afgørende.

At Nordtyskland ikke kun tiltrækker de mindre virksomheder er Danfoss et godt eksempel på. Virksomhedens forretningsområde Danfoss Silicon Power er netop gået sammen med tyske SEMIKRON for at stå stærkere inden for leverancer til elbil-industrien, hvor Flensborg er et af omdrejningspunkterne. Danfoss tidligere bestyrelsesformand, Jørgen Mads Clausen, deltog også ved markeringen af det nye samarbejde mellem DI og IHK onsdag.

Læs også: DI om eksporten til Tyskland: Timingen kan ikke blive bedre

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Robert P. Perz

Robert P. Perz

Director, Germany

  • Direkte +45 3377 3380
  • Mobil +45 4252 9000
  • E-mail ropp@di.dk

Relateret indhold