08.04.22 DIB Nyheder

To år efter corona: Huspriserne i Region Hovedstaden er steget 30 %

Det månedlige ”markedsindeks” fra Boligsiden.dk fortæller om et enormt løft af boligpriserne under corona – men der er store forskelle på landsdelene.

Ifølge Boligsiden.dk´s statistik er priserne i snit steget med hele 30 % i pris i Region Hovedstaden, men eksempelvis ”kun” med 11 % i Region Nordjylland.

- Det er velkendt, at coronaperioden gav et kæmpeløft til boligmarkedet, både hvad prisudvikling og handelsaktivitet angår. Men der er stor forskel på, hvor kraftig effekten var fra landsdel til landsdel, siger Bo Sandberg, boligøkonom i DI.

Mens der på landsplan er tale om en prisstigning på parcelhuse på 21 % på de to år, der er gået siden første corona-nedlukning i marts 2020, så er husene ifølge Boligsiden.dk´s statistik snit steget med hele 30 % i pris i Region Hovedstaden, men ”kun” med 11 % i Region Nordjylland.

- Det er øst for Storebælt, vi har set den kraftigste påvirkning af boligmarkedet under corona. Efterspørgslen efter huse i Region Hovedstaden var så voldsom, at praktisk talt alt kunne sælges. Og fordi boligudbuddet i Hovedstadsområdet notorisk er lavt, så blev boligefterspørgslen som ringe i vandet kanaliseret videre ud på Sjælland, hvor boligpriserne derfor under corona også steg mere end landsgennemsnittet, nemlig med 22 %, siger Bo Sandberg.

- Zoomer vi ind på 2022, så er boligmarkedet kommet overraskende godt fra start med tanke på det voldsomme skift, der er sket i baggrundstæppet i form af inflation, rentestigninger, energiprisstigninger og Ruslands brutale invasion af Ukraine. Opgjort på landsplan har der fra februar til marts været prisstigninger på både parcelhuse, ejerlejligheder og sommerhuse, siger DI-boligøkonomen.

- Min vurdering er, at det historisk rekordlave boligudbud stadig slører andre af de mere aktuelle tendenser på boligmarkedet. Markedet for parcelhuse skal samlet set nok holde sig pænt på sporet gennem resten af 2022, mens både ejerlejligheder og sommerhuse risikerer en noget mere turbulent flyvetur i den kommende tid. Ejerlejlighederne fordi de prismæssigt er kommet meget højt op i de store byer, og fordi den kommende skattereform relativt set får størst indvirken på det delmarked. Sommerhusene fordi det er et konjunkturfølsomt luksusgode og fordi nogle af de under coronatiden indkøbte sommerhuse ventes at komme ud på markedet igen, siger Bo Sandberg.

Bo Sandberg

Bo Sandberg

Skatteøkonom

  • Direkte +45 7216 0142
  • Mobil +45 2850 3819
  • E-mail bsa@di.dk

Relateret indhold