Flere studenter, flere FGU elever og flere voksne skal have øjnene op for erhvervsuddannelserne, så den samlede tilgang til erhvervsuddannelserne øges. Det er helt afgørende for f.eks. den grønne omstilling, at flere går den vej, siger Signe Tychsen Philip, underdirektør i DI.

Foto: Sif Meincke
24.10.23 DIB Nyheder

Tre procent dyk i tilgangen på erhvervsuddannelser

Tre procent færre er begyndt på en erhvervsuddannelse efter sommerferien. Målgruppen skal udvides, mener DI.

Færre elever startede på en erhvervsuddannelse efter sommerferien sammenlignet med året før. Det viser nye tal om tilgangen i juli og august 2023 fra Børne- og Undervisningsministeriet.

Konkret er tilgangen faldet tre procent, hvilket primært kan tilskrives en nedgang på cirka seks procent på grundforløbets 2. del. Tilgangen til grundforløbets 1. del, hvor eleverne kommer fra grundskolens 9. eller 10. klasse, er på niveau med de foregående år.

Ifølge Signe Tychsen Philip, underdirektør i Dansk Industri understreger de nye tal behovet for at udvide målgruppen til erhvervsuddannelserne.

- Vi skal sikre, at flere studenter, flere FGU elever og flere voksne får øjnene op for erhvervsuddannelserne, så den samlede tilgang til erhvervsuddannelserne øges. Det er helt afgørende for f.eks. den grønne omstilling, at flere går den vej, siger Signe Tychsen Philip.

På den forberedende grunduddannelse (FGU) er der en lille stigning på fire procent i forhold til samme periode sidste år.

Læs også: Danish Crown er på skoleskemaet på forberedende grunduddannelser

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Signe Tychsen Philip

Signe Tychsen Philip

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3283
  • Mobil +45 2565 9282
  • E-mail siph@di.dk

Relateret indhold