Recession i både Tyskland og Sverige rammer mange danske virksomheder på efterspørgslen, oplyser vicedirektør Steen Nielsen, DI.

10.11.23 DIB Nyheder

Ledigheden steg i oktober

Oktober gav en stigning i dansk ledighed på 800 personer. Det er ret så bevægelser og ikke alarmerende, mener DI.

Der kom 1.200 flere ledige på dagpenge og 400 færre ledige på kontanthjælp i oktober. Det viser nye tal fra Danmarks Statisk. I alt blev der altså 800 flere ledige i oktober.  

- Der er fortsat tale om ret små bevægelser, så udviklingen er på ingen måde alarmerende. Set i lyset af den meget dårlige udvikling i europæisk økonomi, er det ikke overraskende, at der bliver flere ledige i Danmark, siger vicedirektør Steen Nielsen, DI.

Han påpeger, at recession i både Tyskland og Sverige rammer mange danske virksomheder på efterspørgslen. Samtidig lægger de høje renter en dæmper på investeringer – ikke mindst når det gælder byggeri af nye huse.

- Det er bemærkelsesværdigt, at vi i en relativt dårlig og usikker konjunktursituation som den nuværende har så stærkt et arbejdsmarked og lav ledighed, som vi har. Det understreger vigtigheden af at holde fokus på reformer, der kan løfte arbejdsudbuddet. Med en aktuel ledighed under 3 procent er der ikke mange ledige ressourcer, der kan hentes ind på arbejdsmarkedet, når konjunkturerne en dag bliver bedre, siger Steen Nielsen.

Læs også: Eksportvirksomheder vil skrue ned for bemandingen

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold