Det høje niveau for industriproduktionen er alene holdt oppe af en medicinalindustri i topform, vurderer DI

Foto: Getty
08.12.23 DIB Nyheder

Fremgang i industrien er enlig svale, vurderer DI

Dansk industriproduktion er gået lidt frem i oktober. Men det er nok en enlig svale, vurderer Dansk Industri.

Industriproduktionen steg med 1,3 procent i oktober måned sammenlignet med september, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

- Det er en god nyhed, at industriproduktionen steg i oktober, men det er desværre nok en enlig positiv svale på en ellers nedadgående kurve det seneste år, når vi ser bort fra medicinalindustrien, siger Morten Granzau, vicedirektør i Dansk Industri.

Medicinalindustrien har levet sit helt eget liv med en fremgang på hele 37 pct. det seneste år. Men oktober gav en lille tilbagegang på 0,4 procent.

- Det høje niveau for industriproduktionen er alene holdt oppe af en medicinalindustri i topform, men for mange af virksomhederne ser virkeligheden anderledes ud. De ser nu ikke længere manglen på materialer eller mangel på medarbejdere som den største begrænsning for produktionen, men derimod manglende efterspørgsel, siger Morten Granzau.

Han ser ikke ser lyst på den nære fremtid.

- Den udvikling, vi oplever i verden omkring os, gør det svært at være optimistisk. Nedgangen i vores nabolande Tyskland og Sverige rammer Danmark hårdt, da vores industrivirksomheder er rigtig afhængige af eksport. De danske virksomheder står derfor ikke kun overfor en mere geopolitisk usikker tid, men oplever nu også, at der ikke er den samme efterspørgsel efter deres varer, siger Morten Granzau.

Læs også: Tyske inflationstal sætter prop i rentestigninger, mener DI

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Harald Øllgaard Grevsen

Harald Øllgaard Grevsen

Konsulent

  • Direkte +45 3377 3705
  • Mobil +45 2962 9649
  • E-mail hagr@di.dk

Relateret indhold