Allan Sørensen, cheføkonom i DI, håber, at vi vil se rentefald i foråret 2024.

08.12.23 DIB Nyheder

Tyske inflationstal sætter prop i rentestigninger, mener DI

Tysklands inflationstal falder. Det sætter en stopper for renteforhøjelserne – og sætter mere gang i eksporten til Tyskland, mener DI.

Inflationen i Tyskland aftog til 3,2 procent i november. Det er den laveste inflation i Tyskland siden juni 2021.

- Inflationen i Tyskland er på rette vej. Inflationspresset er aftagende og den tendens vil fortsætte ind i 2024 og 2025. Ifølge OECD vil inflationen i Tyskland aftage til 2,7 procent i 2024 og 2,1 procent i 2025, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

Han oplyser, at det vækker glæde i den Europøæiske centralbank ECB, at inflationen aftager i eurozonens største økonomi.

- De kommer ikke til at ændre på renten på næste uges rentemøde i ECB. Rentetoppen er nået. I løbet af næste forår kan vi forhåbentlig få de første rentesænkninger, siger Allan Sørensen.

Det er også godt nyt for Danmark, mender cheføkonomen. 

- Lavere inflation i Tyskland gør, at vi har nået rentetoppen og kan se frem mod lavere renter i løbet af 2024. Det er en fordel for danske boligejere, husholdninger med gæld og virksomheder, der skal investere, siger Allan Sørensen.

Også danske eksportvirksomheder kan få gavn prisudviklingen i Tyskland.

- De faldende priser fra oktober til november giver tyskerne øget købekraft, som kan bruges på blandt andet danske produkter, siger Allan Sørensen.

Danske virksomheder eksporterede sidste år varer og tjenester for 217 milliarder kroner til Tyskland.

Læs også: Tilbagetrækningsordninger trækker tusinder ud af arbejdsmarkedet

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold