Væksten i det danske arbejdsmarked  kan i stor udstrækning tilskrives internationale medarbejdere. DI har kæmpet længe at få gjort lovgivningen mere smidig, og er derfor glade for, at nu bliver lettere.

Foto: Getty Images
24.03.23 DIB Nyheder

Webinar: Ny lov for internationale medarbejdere

Regeringens lovforslag for international rekruttering gør det nemmere at ansætte medarbejdere fra andre lande.

Medarbejdere fra andre lande er centralt for mange danske virksomheder. Ud af 100 lønmodtagere i Danmark har 12 af dem nu et andet pas end dansk.  I efteråret 2022 rundede det danske arbejdsmarked 300.000 internationale lønmodtagere - opgjort i fuldtidsansættelser. Det er mere end en fordobling siden 2008.

Men mange udfordringer har bremset potentialet. Folketinget har derfor netop vedtaget en del ændringer af udlændingeloven, der fra 1. april gør det lettere.  Dels indføres en ny beløbsgrænse på 375.000 kr., der skal hjælpe virksomhederne med at rekruttere især mere faglært arbejdskraft.

Flere SMV’er kan herudover blive certificeret til at rekruttere international arbejdskraft fra ikke-EU-lande hurtigere og lettere, så snart de har 10 fuldtidsansatte i Danmark. Og internationale studerende, der færdiggør en uddannelse i DK, får nu 3 års jobsøgning i stedet for de nuværende 6 måneder.

Læs også: DI: Ros til lettere adgang til internationale medarbejdere

DI har kæmpet for ændringer

Vil du vide mere om de nye vilkår, kan du deltage i det faglige webinar Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) afholder den 31. marts.

Chefkonsulent Søren Kjærsgaard Høfler fra DI forventer en grundig gennemgang af de mange ændringer, og håber, at de nye regler bidrager til, at flere danske virksomheder også ser ud over landets grænser, når der skal rekrutteres nye medarbejdere.  

- Væksten i det danske arbejdsmarked over de sidste mange år kan i stor udstrækning tilskrives internationale medarbejdere. Sammen med mange virksomheder har vi i DI kæmpet med at få gjort lovgivningen mere smidig. Vi er derfor glade for, at det nu bliver lettere end før, siger han.

Tilmeld dig til webinaret her

Læs også: Iværksætter kæmpede i måneder for at ansætte international specialist

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Søren Kjærsgaard Høfler

Søren Kjærsgaard Høfler

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4520
  • Mobil +45 2614 0298
  • E-mail skjh@di.dk

Relateret indhold