Skal vi have en dansker på podiet i år? Iværksætterprisen Nordpreneur blev etableret i 2019 og er i år styrket med danskere partnere. Universitat Hamburg, Copenhagen Business School og Dansk Industri står bag prisen, hvor vinderen får knapt 90.000 euro. Startups kan ansøge frem til 30. juni. DI arbejder for at få flere danske ansøgere med i feltet.

Foto: Tyskrevision
23.05.23 DIB Nyheder

DI vil åbne tyske døre for danske iværksættere

DI’s nye tyske afdeling i Berlin kan bane vejen for danske iværksættere. Første skridt er en gratis plads midt i Europas førende startup-centrum.

Berlin er langt mere end en farverig hovedstad, der hvert år tiltrækker millioner af turister. Byen er også vokset til Europas magnet for iværksættere, der jagter medarbejdere, viden og ikke mindst millioner af euro til potentielle forretningseventyr.

Byen er også på danske iværksætteres radar – men hvordan får man fodfæste?

Det spørgsmål har DI nu et svar på. Med oprettelsen af et nyt Coworking Business Center i Berlin tilbyder DI startups kontorpladser, og en stribe andre services, som er nødvendige, hvis nye virksomheder vil i gang i Tyskland.

- DI har i årtier hjulpet danske virksomheder ind på vores vigtigste nærmarked, og den viden og det netværk er også et stort aktiv for helt nye virksomheder, som vil skalere op og udvikle sig internationalt. Desuden har vi helt konkret tilbud om blandt andet administrative services, hjælp til rekruttering og hjælp til at agere på vegne af nye virksomheder. Reelt skal iværksætterne blot have telefon og laptop med – så kan vi klare resten, fortæller DI’s chef i Tyskland, Hans Wicks.

Gratis fodfæste til prisvinder

Som et ekstra tilbud er DI’s landechef klar med en brugbar præmie til vinderen af den dansk-tyske startup pris Nordpreneur.

- Vi stiller en gratis plads til rådighed og vil også arbejde for, at flere danske iværksættere deltager i kampen om at vinde Nordpreneur, siger Hans Wicks.

Nordpreneur blev etableret i 2019 og er i år styrket med danskere partnere. Universitat Hamburg, Copenhagen Business School og Dansk Industri står bag prisen, hvor vinderen får knapt 90.000 euro. Startups kan ansøge frem til 30. juni, og en vinder præsenteres i september. Blandt protektorerne er Jørgen Mads Clausen fra Danfoss.

Læs mere om hvordan du deltager i konkurrencen her

Skalering af startups er afgørende for succes og her spiller internationale gennembrud en afgørende rolle. Sine Linderstrøm, Fagchef

Stort potentiale i Tyskland

DI har fokus på at hjælpe iværksættere på mange fronter – også når det kommer til international vækst.

Sine Linderstrøm, der er DI’s chef for iværksætteri, ser et stort potentiale for danske iværksættere i Tyskland.

- Tyskland er et at vores vigtigste nærmarkeder og kan derfor være et godt springbræt for vores danske iværksættere. Skalering af startups er afgørende for succes og her spiller internationale gennembrud en afgørende rolle. Det har mange iværksættere blik for, men vi skal have endnu flere op i den liga, siger hun.

DI har netop fremlagt et iværksætterudspil, hvor netop international skalering er en af anbefalingerne. Anbefalingen er faktisk inspireret af The German Accelerator. DI anbefaler, at Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse afsætter 40 millioner kroner over en tre-årig periode til rådgivning for iværksættere, der kigger uden landets grænser.

- Det danske iværksættermiljø er ved en skillevej, hvor vi har brug for højere ambitioner for at sikre, at vi kan være i det globale førerfelt for nye virksomheder. DI mener, vi skal stræbe efter at få 1000 vækstiværksættere i 2030. For at nå det mål skal iværksætterne slå igennem internationalt. Her kan det tyske marked være en mulig løftestang, siger Sine Linderstrøm.

Læs hele DI’s iværksætterstrategi her

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Hans Wicks

Hans Wicks

General Manager, DI Germany

  • Direkte +45 3377 4770
  • Mobil +49 172 9648564
  • E-mail hawi@di.dk

Relateret indhold