23.06.23 DIB Nyheder

Erhvervstilliden i længste fremgang siden 2010

Seks måneder i træk nu er der stigende optimisme i erhvervslivet, viser nye tal

Erhvervstilliden fortsætter fremgangen for sjette måned i træk, viser nye tal fra Danmarks Statistik. I juni måned går erhvervstilliden frem til 98,3 fra maj måneds 99,3. Der er tale om den længste uafbrudte fremgang i erhvervslivets vurdering af den økonomiske situation siden 2010.

- De mørke skyer, som erhvervslivet længe har kunnet se gennem forruden, er for alvor ved at være brændt af i sommervarmen. Det sætter en tyk streg under vores forventning om, at dansk økonomi er på vej mod en meget blød landing, siger Morten Granzau, vicedirektør i Dansk Industri.

- Med dagens tal er der også for alvor skruet op for forventningerne om, at der er udsigt til prisfald i butikkerne over de kommende måneder. Det understøtter vores forventninger om faldende inflation i år, og det er godt nyt for forbrugerne, der måske snart kan se frem til, at pengene rækker lidt længere i butikkerne – især, når der skal handles dagligvarer, siger Morten Granzau.

Erhvervstilliden er en vigtig  indikator for stemningen i erhvervslivet og opsummerer virksomhedernes vurdering af ordrebeholdningen, færdigvarelagret og produktionen. En værdi på 100 angiver en neutral vurdering. Selv om juni måneds vurdering kun befinder sig en smule under normalen, vurderer DI, at der fortsat er en vis usikkerhed, der kan virke afdæmpende på optimismen over de kommende måneder.

- Vi har endnu ikke set de fulde effekter af rentestigningerne på erhvervslivets afsætningsmuligheder, og det store spørgsmål er, hvornår det sker, og med hvilken styrke. Det er sammen med den geopolitiske situation en usikkerhedsfaktor, som formentlig vil følge erhvervslivet gennem nogen tid endnu, siger Morten Granzau.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold