07.06.23 DIB Nyheder

Fremgang i industriproduktionen lover vækst til den danske sommer

En medicinalindustri i absolut topform har trukket det samlede produktionsresultat op. DI forventer, at fremgangen kan blive mere bredt funderet i de kommende måneder.

Industriproduktionen steg med 1,3 procent i april, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Ifølge DI’s vicedirektør kan dagens fremgang forhåbentlig være startskuddet til yderligere fremgang i den kommende tid.

- Det er positivt nyt, at produktionen stiger efter mindre tilbagegang måneden før. Det kan forhåbentlig være startskuddet til en periode med mere bredt funderet vækst i industrien, siger Morten Granzau, vicedirektør i Dansk Industri.

- Inflationen er på vej ned, og renterne er stabiliseret, så udsigterne for dansk økonomi ser bedre ud, og det vil forhåbentligt også smitte af på industrien, siger Morten Granzau.

- Når vi kigger i bakspejlet, har store dele af industrien oplevet produktionsnedgang det seneste år, men en medicinalindustri i absolut topform har trukket det samlede produktionsresultat op, og det gør sig stadig gældende. Vi forventer dog, at fremgangen kan blive mere bredt funderet i de kommende måneder, siger Morten Granzau.

- Under corona var forbrugsmulighederne begrænset, og mange familier købte varer i stedet for oplevelser. Det er nu vendt på hovedet, og det kan mærkes blandt fremstillingsvirksomhederne, siger Morten Granzau.

Læs også: DI: Sådan skal 2,5 mia. kr. styrke landets SMV’er

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold