Energi og bæredygtighed var hovedtema for konferencen. (fra venstre) Jens-Peter Saul, CEO, Rambøll, Jörg Kubitza, Managing Director, Ørsted Germany, Martin Neubert, CIO, Copenhagen Infrastructure Partner, Marco Nix, CFO, 50 Hertz Transmission GmbH, Kirsten Fust, CEO, Hamburger Energiewerke GmbH.

11.09.23 DIB Nyheder

Stort potentiale i øget dansk-tysk samarbejde

Energi og bæredygtighed var øverst på agendaen, da over  200 erhvervsfolk mødtes til German Danish Business Forum i Hamborg.

Under titlen ”joining forces in a changing world” var Dansk-Tysk Handelskammer, Handelskammer Hamburg og Dansk Industri vært ved  German-Danish Business Forum i Hamborg. Erhvervslivet mødte talstærkt op og så et stort potentiale i at slå kræfterne sammen. 

Thomas Bustrup, viceadm. direktør i Dansk Industri, begrunder det med, at Danmark og de nordtyske delstater ikke kun deler geografisk nærhed, men også lignende økonomiske interesser og industrielle sektorer.

- Bæredygtige byer, grøn teknologi, life science og innovative fødevarer, som er temaerne for årets konference, er blot nogle af områderne, hvor begge parter kan drage fordel af tættere samarbejde. At vi kan samle 280 virksomheder til German-Danish Business Forum i Hamburg er en klar indikation af, at Danmark og de nordtyske delstater har forstået, at samarbejde mellem Nordtyskland og de nordiske lande har store muligheder, siger han. 

Læs også: DI styrker hjælp til danske virksomheder i Tyskland

Mange fællesnævnere 

Det er femte gang, at arrangørerne afholdet eventet, som tidligere gik under navnet Hamburg-Copenhagen Business Forum. Konferencen giver tyske og danske virksomheder, politiske beslutningstagere og interesseorganisationer, som alle har interesse i bæredygtighed og samarbejde på tværs af grænsen, mulighed for at mødes.

Andreas Wenzel, der er adm. direktør i Dansk-Tysk Handelskammer, påpeger, at der er mange fælles interesser i Hamborg og København, som også går ud over bygrænserne. 

- Når vi taler med vores medlemsvirksomheder er der ingen tvivl om, at hele den nordtyske region og Danmark har mange fællesnævnere – fokus på bl.a. energi, bæredygtighed, digitalisering samt den geografiske nærhed gør os til oplagte samarbejdspartnere, siger han i en pressemeddelelse. 

Læs også: Danmark og Tyskland sammen om vind og brint

Energisamarbejde over grænsen

Energi og bæredygtighed var hovedtema for konferencen. Hovedtaleren var Jens-Peter Saul, CEO i Rambøll, der sammen med et panel satte scenen for det store potentiale for samarbejde mellem Danmark og Tyskland:

- Europa står midt i en klimakrise og en energiudfordring, der har et omfang, vi aldrig har set. Begge dele kræver et endnu stærkere energisamarbejde på tværs af landegrænser. Danske og tyske virksomheder skal spille en afgørende rolle i at levere på de ambitiøse politiske aftaler, der skal dekarbonisere Europa,” fortæller Jens-Peter Saul.

Både Tyskland og Danmark har ambitiøse klimamål og et tæt samarbejde i den grønne omstilling. Hamborg som vært er en af de tyske byer, som går forrest i den grønne omstilling. 

Dr. Malte Heyne, adm. direktør i Handelskammer Hamburg, forklarede at byen har et mål om at være klimaneutral inden 2040. Derfor er der et ønske om at vise, at bæredygtighed skal gå hånd i hånd med konkurrencedygtighed

- Vi kan kun få succes med ligesindede partnere som Danmark. I en tid med mange globale udfordringer er det vigtigere end nogensinde at udbygge de økonomiske bånd. Mange tak til vores partnere og sponsorer, som har gjort den interessante udveksling i Hamborg mulig, sagde han. 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Hans Wicks

Hans Wicks

General Manager, DI Germany

  • Direkte +45 3377 4770
  • Mobil +49 172 9648564
  • E-mail hawi@di.dk

Relateret indhold