"Tilbagegang er i tråd med udviklingen i verden omkring os, så i det lys er den ikke så overraskende, siger Morten Granzau, vicedirektør i Dansk Industri.

22.09.23 DIB Nyheder

Erhvervstilliden daler - igen

Erhvervslivets vurdering af økonomien for alvor er ved at bøje af, vurderer DI på baggrund af nye tal for erhvervstilliden.

Erhvervstilliden er dalet for anden måned i træk, viser nye tal fra Danmarks Statistik. I september måned faldt erhvervstillidsindikatoren til 93,4 fra 97,7 i august.

En erhvervstillidsindikator på 100 svarer til gennemsnittet for perioden fra 1990 til 2018.

- Det ser desværre ud til, at erhvervslivets vurdering af økonomien for alvor er ved at bøje af. Men det er en tilbagegang, der er i tråd med udviklingen i verden omkring os, så i det lys er det ikke så overraskende, siger Morten Granzau, vicedirektør i Dansk Industri.

Industrien trækker stadigt mere ned i den samlede erhvervstillid. Det understreger ifølge vicedirektøren den udvikling, vi har haft i det seneste år, hvor industrien har kørt i to hastigheder.

- Mens medicinalindustrien har trukket industrien fremad, er produktionen i mange andre industribrancher bremset gevaldigt op, siger Morten Granzau.

Han påpeger, at udfordringerne i verden efterhånden er ret store.

- Det smitter uundgåeligt af på det danske erhvervsliv. På vores eksportmarkeder er aktiviteten banket ned af høje renter og lav efterspørgsel. I Danmark er vi stærkt afhængige af at handle med verden omkring os, så når det blæser der, kommer danske virksomheder også i modvind, siger Morten Granzau.

Læs også: Danmark i skærpet kamp om internationale talenter

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold