Potentialet for en international karrerie stiger, så derfor skal Danmark være på dupperne for at fastholde og tiltrække talenter, siger direktør i DI, Kinga Szabo Christensen.

22.09.23 DIB Nyheder

Danmark i skærpet kamp om internationale talenter

Danmarks popularitet falder tilbage på IMD’s årlige rangliste. Det understreger behovet for at forbedre vilkår for internationale medarbejdere, påpeger DI.

Danmark og danske virksomheders vækstmuligheder er dybt afhængig af evnen til at tiltrække medarbejdere fra andre lande. Derfor følges der nøje med i vores evne til succes på dette område.

Og derfor gør det lidt ondt, når vi eksempelvis rangeres lavere end før, når en af verdens førende institutter for ledelse, IMD i Schweiz, sender Danmark et par pladser ned af ranglisten over popularitet i deres årlige analyse af 64 lande. 

I 2023 falder Danmark således til en syvende plads fra en femteplads i 2022. I 2019 var vi ligefrem nummer to på ranglisten.

I DI arbejder man kontinuerligt på at få flere talenter og nøglemedarbejdere fra andre lande til at komme til Danmark til gavn for erhvervslivets vækstpotentiale. Og der er ingen tvivl om, at den internationale konkurrence om at tiltrække talenter er stor. Derfor tager DI IMD’s opgørelse alvorligt.  

- Selv om tilbageskridtet på IMD’s rangliste ikke er alarmerende, så vidner det om at vi skal fastholde vores fokus på at sikre de bedst mulige vilkår for internationale talenter. Det drejer sig blandt andet om skat og leveomkostninger, der er vigtige parametre i IMD’s rangering, siger direktør i DI, Kinga Szabo Christensen.

Danmark skal være på dupperne

DI-direktøren kender selv udfordringen fra sin egen karriere. Hun har boet i mange lande og er en del af et internationalt netværk, hvor muligheden for  at vælge mellem mange attraktive stillinger rundt på kloden stiger.

- I det lys er der ingen tvivl om, at Danmark virkelig være på dupperne, hvis vi ikke skal miste en talentmasse, der også ser på potentialet i andre lande, siger Kinga Szabo Christensen.  

En medvirkende årsag til den stigende internationale konkurrence om arbejdskraft hænger sammen med demografien, hvor flere landes befolkninger bliver ældre, mens fødselstallene bremser op.  

- Vi har også en forventning til demografien i Europa, der betyder, at vi er nødt til at have endnu større udsyn og fokus på tiltrækning af international arbejdskraft i fremtiden, siger hun.

Gennem de sidste 10 år har netop international arbejdskraft sikret halvdelen af fremgangen i den danske arbejdsstyrke. Aktuelt kigger DI regeringsgrundlagets mål om en ny ordning for medarbejdere, som kommer fra lande udenfor Europa. DI er klar med forslag og input til dette arbejde.

Læs mere om IMD's rangliste her

Få hjælp til tiltrækning, ansættelse og ledelse af internationale medarbejdere

Få rådgivning

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Kinga Szabo Christensen

Kinga Szabo Christensen

Rådgivningsdirektør

  • Direkte +45 3377 3905
  • Mobil +45 2949 4699
  • E-mail kisz@di.dk

Relateret indhold