Gode erhvervsvilkår kommer godt tilbage til kommunen, siger Anders Søndergaard Larsen, medlemsdirektør i DI.

06.09.23 DIB Nyheder

Erhvervsvilkårene i danske kommuner har aldrig været bedre

Danske virksomheders tilfredshed med erhvervsvilkårene i deres kommune har aldrig været højere i de 13 år, DI har målt den.

Tre ud af fem virksomheder vender i år tommelfingeren opad for erhvervsvilkårene i deres kommune i DI årlige undersøgelse Lokal Erhvervsvenlighed. Omvendt er kun hver tiende virksomhed utilfreds. Dermed er Danmarks virksomheders tilfredshed med deres kommune den højeste i de 14 år, DI har målt.

Region Sjælland er det sted i landet, hvor andelen af tilfredse virksomheder er steget mest.

- Det er glædeligt, at de lokale erhvervsvilkår virkelig har vundet kommunernes opmærksomhed. Et godt erhvervsliv skaber lokale job, tiltrækker skatteborgere, vækst og velstand, så gode erhvervsvilkår kommer godt tilbage til kommunen, siger Anders Søndergaard Larsen.

Tilfredsheden er især steget, når virksomhederne er blevet bedt om at bedømme kommunernes indsats for at understøtte behovet for arbejdskraft.

- Kommunerne er begyndt at opruste på tiltrækning og fastholdelse af arbejdskraft, og jeg håber, det fortsætter i årene, der kommer. For problemet vil vare ved, siger Anders Søndergaard Larsen.

Læs også: Ikast-Brande er - igen - Danmarks mest erhvervsvenlige kommune

Fakta

Lokal Erhvervsvenlighed 2023

Vurderer kommunernes erhvervsvenlighed ud fra virksomhederne, der giver deres bud på, hvordan de oplever bl.a. sagsbehandling, trafikforhold, skatte- og afgiftsniveau samt den dialog, de har med kommunen.

Se meget mere på di.dk/le

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Emil Strand

Emil Strand

Konsulent

  • Direkte +45 3377 3586
  • Mobil +45 4059 7641
  • E-mail emst@di.dk

Relateret indhold