Ikast-Brande Kommune har forbedret sig i syv ud af de 10 kategorier, som Lokal Erhvervsvenlighed måler på. Et resultat, som Ib Lauritsen, borgmester i Ikast-brande Kommune (V), er tilfreds med.

Foto: Claus Bonnerup
06.09.23 DIB Nyheder

Ikast-Brande er - igen - Danmarks mest erhvervsvenlige kommune

For 12. gang ud af 14 mulige er Ikast-Brande Kommune Danmarks mest erhvervsvenlige kommune. 18 jyske kommuner er i top 20.

I 2022 blev Ikast-Brande Kommune efter mange års sejrsgang og en enkelt 2.-plads for første gang henvist til 3.-pladsen i DIs årlige undersøgelse Lokal Erhvervsvenlighed. I år er kommunen, efter fremgang i syv ud af 10 kategorier, tilbage på toppen for 12. gang ud af  14 mulige.

Det er ikke helt tilfældigt, fortæller medlemsdirektør i DI Anders Søndergaard Larsen.

- Ikast-Brande Kommune har reageret på sidste års tredjeplads med at forbedre sig på mange områder og virkelig genopruste på service og gode forhold til de lokale virksomheder. Det er flot. Og Ikast-Brande markerer sig som forbillede for alle landets kommuner, når det gælder om at skabe forhold for virksomhederne, så de kan skabe vækst og velstand, siger Anders Søndergaard Larsen.

Læs også: Erhvervsvilkårene i danske kommuner har aldrig været bedre

Top ti i otte kategorier

Ikast-Brande har forbedret sig i syv ud af de 10 kategorier, som Lokal Erhvervsvenlighed måler på med både statistikker og svar fra næsten 8.000 virksomheder. Og helt usædvanligt er kommunen i top 10 i otte af kategorierne. Et resultat, som borgmester i Ikast-brande Kommune Ib Lauritsen (V) er tilfreds med.

- Jeg er utrolig stolt over, at vi har Danmarks bedste erhvervsklima endnu engang. Vi klarer os rigtig godt på mange og forskelligartede parametre. Det er ikke kun attraktiv erhvervsjord til salg, og at virksomhederne oplever smidig sagsbehandling. Det er også vigtigt, at skole-virksomhedssamarbejdet er i top, så de unge lærer erhvervslivet at kende, og ikke mindst god dialog mellem kommunen og virksomhederne, siger Ib Lauritsen.

Han understreger betydningen af samarbejdet med de lokale virksomheder.

- I Ikast-Brande Kommune arbejder vi på at skabe de bedste rammer for vores virksomheder – sammen med vores virksomheder. Og det vil vi også fortsætte med fremadrettet, siger Ib Lauritsen.

Nordfyns og Høje-Taastrup kommuner er de eneste ikke-jyske kommuner i top 20.

Læs meget mere om DIs årlige undersøgelse Lokal Erhvervsvenlighed

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Emil Strand

Emil Strand

Konsulent

  • Direkte +45 3377 3586
  • Mobil +45 4059 7641
  • E-mail emst@di.dk

Relateret indhold