Dansk erhvervsliv savner faglærte som aldrig før. DM i Skills skal få flere unge til at se potentialet i en erhvervsuddannelse.

Foto: Anni Norddahl
21.04.24 DIB Nyheder

Her er landets bedste fagatleter

DM i Skills blev et fantastisk udstillingsvindue for mange  erhvervsuddannelser, mener DI. Op mod 60.000 besøgte konkurrencen for håndværk i Roskilde.

Tre dages koncentreret og engageret indsats blev lørdag afrundet med en festlig kåring af Danmarksmestrene i 47 håndværksfag og erhvervsuddannelser ved DM i Skills i Roskilde. 280 dygtige, unge deltagere præsterede nogle af de ypperste resultater inden for hver deres fag.

Dansk Industri er stærkt engageret i den årlige dyst, ikke mindst fordi arrangementet skaber en betydelig synlighed om potentialet i at blive faglært. Det er der ekstra brug for i en tid, hvor arbejdskraft er den største mangelvare i mange branche. Op mod 60.000 besøgte fagkonkurrencen i løbet af de tre dage, heraf var en stor del skoleelever, som på den vis fik et konkret indtryk af, hvad de forskellige uddannelser reelt går ud på.

Vigtigt udstillingsvindue 

- DM i skills er et fantastisk udstillingsvindue for både de mange erhvervsuddannelser men også de unge fagatleter. Unge lærlinge, som alle er talenter inden for deres fag og samtidig er vigtige rollemodeller, for alle de unge som passerer forbi. Det er vigtigt at have nogen at spejle sig i, når man er søgende på uddannelsesvalg, siger DI’s chef for erhvervs- og arbejdsmarkedsuddannelser, Signe Tychsen Philip.

Hun peger videre på, at der er brug for at nytænke vores uddannelsessystem, så flere får øjnene op for de forskellige fag og deres karrieremuligheder.

- Der er brug for faglærte som aldrig før. Så et arrangement som Skills, hvor man både kan se, hvad man kan drive sit håndværk til, men også selv prøve en masse af, det er en rigtig god måde, at få talt de her fag op og ud af de fordomme, der findes om de praktiske fag, siger hun.

Børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye stod for den officielle åbning onsdag aften, mens statsminister Mette Frederiksen holdt den afsluttende tale inden medaljeoverrækkelsen lørdag. 

Se vinderne af DM i Skills her

Læs også: ”Det fedeste vil være at få flere kvinder i gang”

Fakta

 Fakta om Skills

  • SkillsDenmark blev grundlagt i 1997 og har siden 2011 afholdt DM i Skills.
  • Ved DM i Skills 2024 dystede/dyster  279 unge inden for 47 erhvervsuddannelser.
  • SkillsDenmark er en selvejende institution som skal fremme kendskabet til landets erhvervsuddannelser.
  • SkillsDenmark består af arbejdsmarkedets parter samt faglige udvalg for hver af landets 105 erhvervsuddannelser.
  • Dansk Industri er medlem af 80 af de faglige udvalg.
  • DI er repræsenteret i SkillsDanmarks bestyrelse.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Signe Tychsen Philip

Signe Tychsen Philip

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3283
  • Mobil +45 2565 9282
  • E-mail siph@di.dk

Relateret indhold