29.03.21 ATL Nyheder

Kommentar: Hold erhvervsskolerne åbne næste gang

Af Lars William Wesch, direktør i ATL.

I sidste uge blev et bredt flertal i Folketinget enige om en aftale for genåbningen af det danske samfund. Det er en god aftale, hvor politikerne på lange stræk har lyttet til de anbefalinger, der er kommet fra DI og virksomhederne. Men der er brug for at evaluere nedlukningen.

Hvis smittetallet stiger igen, må vi ikke gentage de samme fejl, og det var efter min mening en klar fejl at lukke certifikatkurserne på erhvervsskolerne, mens AMU-kursisterne kunne tage de samme beviser

Man kunne have gennemført undervisningen uden at øge risikoen for smitte ved at bruge test og håndsprit. I den store sammenhæng er der tale om ganske få elever. Men aflysningen af undervisningen har haft enorm betydning for de unge lærlinge, der blev ramt, og deres arbejdsgivere.

Når politikerne trykker på den store stopknap, er de nødt til at vurdere, hvad der er vitalt for, at samfundet kan fungere. Og det er ret vitalt, at chaufførlærlingene kan tage et stort kørekort.

Det er også vitalt, at det er muligt for lastbiler og varebiler at fragte gods hen over landegrænserne. Der har været alt for mange udfordringer i den seneste tid. Her er en fortsat en europæisk udfordring, som ikke er løst.

Relateret indhold