Foto: Colourbox

08.09.21 ATL Nyheder

Værktøjer til rekruttering og onboarding af internationale medarbejdere

Der mangler arbejdskraft, og flere virksomheder har derfor efterspurgt rådgivning og værktøjer til rekruttering og onboarding af internationale medarbejdere. DI har udarbejdet et onboarding- og rekrutteringsværktøj, der skal hjælpe med at sikre en god proces, når virksomheden rekrutterer nye internationale medarbejdere.

Find samarbejdspartnere, der kan rekruttere

DI samarbejder med en lang række aktører om tiltrækning og rekruttering af internationale medarbejdere.

De er alle specialiserede i at tiltrække og rekruttere medarbejdere, som virksomhederne mangler, fra udlandet.

På DI.dk kan medlemsvirksomheder finde en liste over aktører i Danmark, som kan hjælpe med  Tiltrækning og rekruttering af international arbejdskraft - DI (danskindustri.dk)

Information og tjekliste om onboarding og preboarding

Du kan også finde information om, hvordan man onboarder en ny medarbejder fra udlandet.

På DI.dk er der en tjekliste med information om, hvad virksomheden skal huske ved  preboarding og onboarding af nye internationale medarbejdere

Tjeklisten hjælper med at huske alle de trin, virksomheden skal have styr på, så medarbejderen kommer godt i gang på sit nye arbejde.

Information om ansættelsesvilkår og arbejdstilladelse

På DI.dk kan du desuden fortsat finde information om  regler og procedurer ved ansættelse af internationale medarbejdere.

Du kan blandt andet finde  rådgivning om, hvilke ansættelsesvilkår medarbejderen skal have, og hvilke krav der er til registrering og arbejdstilladelse.

Workshop med HR Netværket om Internationale Medarbejdere

Virksomheder har også mulighed for at drøfte og kommentere på de to tjeklister, når HR-Netværket om Internationale Medarbejdere mødes i Aarhus den 5. oktober 2021 og gennem en dag med undervisning og workshops taler om pre- og onboarding af nye udenlandske medarbejdere.

Læs mere og tilmeld dig på: HR-Netværk om Internationale Medarbejdere (danskindustri.dk).

Har du spørgsmål til rekruttering og onboarding af udenlandske medarbejdere, er du velkommen til at kontakte  Global Talent & Mobility.

Skabeloner

Tjekliste til preboarding

Hent

Skabeloner

Tjekliste til onboarding

Hent

Relateret indhold