20.12.21 ATL Nyheder

Kommentar: Flere skal gennemføre uddannelsen

Af Lars William Wesch, direktør i ATL

Her ved årets afslutning glæder jeg mig over, at vi aldrig har haft så mange lærlinge på vejgodstransportuddannelsen. På få år er antallet steget fra omkring 600 til godt 1.000 uddannelsesaftaler. Det er ny rekord. Men vi ved også, at der desværre er nogle, der falder fra uddannelsen undervejs.

TUR – Transporterhvervets Uddannelser har fået udarbejdet en analyse, som peger på en række årsager til frafaldet. Du kan hente analysen her Frafaldsanalyse - TUR Transporterhvervets Uddannelser

Analysen peger på, at vejledningen og rådgivningen i folkeskolen og på grundforløbet kan være bedre. Den største del af frafaldet sker tidligt i uddannelsen – det vil sige i grundforløbet.

En del elever har tydeligvis nogle helt andre forventninger til uddannelsen, end det de møder i virkeligheden. Så der er brug for bedre vejledning og mere fokus på den løbende rådgivning.

I branchen gør vi en kæmpe indsats for at få unge og lidt ældre til at uddanne sig til lastbilchauffører. Derfor skal vi naturligvis også bruge kræfter på at få lærlinge og elever til at hænge fast. Det kræver en indsats af alle – eleverne selv, virksomhederne, skolerne, vejlederne og organisationerne.

Vi vil selvfølgelig dykke yderligere ned i analysen og fokusere på, hvor vi ser områder, hvor vi kan sætte ind.

Relateret indhold