Bilbranchen Analyser

Markedsoverblik for august: Bilsalget gik ikke så entydigt tilbage

Antallet af nye personbiler faldt i august med 10 pct. i forhold til sidste år. Alligevel gik fire bilmærker frem, privatleasing steg markant, SUV-segmentet satte rekord, og andelen af elbiler blev øget, især blandt de større bilmodeller.

Der blev indregistreret 18.698 nye personbiler i august i år, hvilket er 9,8 pct. færre biler end samme måned sidste år. Omvendt er det ikke alle mærker, som oplever en tilbagegang. Eksempelvis var der i alt fire bilmærker (Audi, Mercedes, Skoda og BMW) i top 10, som i august øgede antallet af nyregistreringer i forhold til samme måned sidste år.

Nogle af de dyrere bilmodeller gik også frem. Antallet af nye personbiler i segmenterne SUV, Stor og Premium steg samlet set med ca. fem pct., og for første gang er mere end tre ud af ti nye personbiler en SUV.

Samtidig med fremgangen for de dyrere bilmodeller, blev elbilernes andel af det samlede personbilsalg mere end fordoblet fra 0,8 pct. i august sidste år til 1,8 pct. i august i år. Næsten tre ud af fire nye elbiler var enten en SUV, Premium eller en bil fra segmentet Stor, til trods for, at disse tre segmenter stod for under halvdelen af alle nye indregistreringer.

Selvom der samlet set blev indregistreret 10 pct. færre nye personbiler i august, bliver der fortsat lavet flere og flere nye privatleasingaftaler. Leasingandelen på privatmarkedet er steget fra ca.17 pct. i august 2018 til over 25 pct. i august 2019.

Endelig skal det relativt store fald i august ses i lyset af et ekstraordinært højt antal indregistreringer af nye biler uden dispensation op til, at de nye regler for beregning af brændstofforbrug trådte i kraft 1. september 2018. Derfor var faldet forventet.

Desuden dækker tallene over store regionale forskelle. I Region Hovedstaden blev der indregistreret ca. syv pct. færre nye personbiler, imens tilbagegangen i Region Midt- og Nordjylland var oppe på ca. 17 pct. Antallet af nyregistrerede personbiler år-til-dato er nu på niveau med samme periode sidste år.

Kenneth L. Hjorth-Hansen

Kenneth L. Hjorth-Hansen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3302
  • Mobil +45 4141 7791
  • E-mail klhh@di.dk

Relateret indhold