Bilbranchen Analyser

Ny analyse: Restriktioner rammer reservedelssalget

Nye tal: Bilbranchen har lavet en analyse af konsekvenserne af den reducerede vejtrafik under nedlukningen af samfundet for værkstedernes omsætning med reservedele.

Den aktuelle nedlukning i samfundet giver allerede i januar op mod en tredjedel mindre trafik på vejene. Denne udvikling rammer værkstedernes, og ikke mindst nybilforhandlernes omsætning af reservedele.

Nybilforhandlere, der i forvejen kæmper med lukkede salgslokaler, og som har fået halveret deres bilsalg i januar, oplever samtidig et markant fald i omsætningen med reservedele i forhold til samme måned sidste år.

Nye tal fra Forsikring & Pension, der har opgjort værkstedernes omsætning med reservedele i forbindelse med godkendte takserede skader på person- og varebiler viser, at der i januar i år allerede er skåret ca. 15 pct. af dette forretningsområde i forhold til samme måned sidste år. Nedgangen i reservedelsomsætningen kommer på et tidspunkt, hvor vejtrafikken for personbiler ligger 30 pct. under samme måned sidste år.

Analysen slår også fast, at der var tale om en lignende sammenhæng i foråret under den første nedlukning. Dengang blev reservedelssalget svækket med omtrent 20 pct. i to måneder ca. en måned forsinket i forhold til dykket i vejtrafikken.

Foto: Hans Søndergaard
Frederik Funder
Kenneth L. Hjorth-Hansen
Skrevet af:

Frederik Funder Kenneth L. Hjorth-Hansen

Relateret indhold