Lasse Lagoni og SkillsDenmark
24.04.24 Træsektionen Nyheder

Andreas Sparre Højsted vinder DM i Skills 2024

DM i Skills er løbet af stablen, og i år løb Andreas Sparre Højsted, fra medlemsvirksomheden Gl. Holte Tømrer ApS med sejren, og han er kåret til Danmarks bedste tømrer. Stort tillykke!

Andreas Sparre Højsted fra Gl. Holte Tømrer ApS er blevet kåret som Danmarksmester i tømrerfaget ved DM i Skills 2024.

Overrasket over sejren

En sejr, der kom efter en tæt kamp i topfeltet. "Jeg var ikke sikker på, om jeg ville løbe med sejren, men det var en fantastisk følelse at vinde," siger Andreas.

Andreas’ talent blev først spottet af en lærer på hans hovedforløb, der opfordrede ham til at stille op i Skills. Forberedelsen til konkurrencen har krævet intens træning, hvor han både har tegnet og bygget, og hans arbejdsplads har været en stor støtte i processen.

Støtte fra arbejdspladsen

Patrick Petersson, Andreas' tømrermester hos fra Gl. Holte Tømrer ApS, har givet ham fri til forberedelserne. Han udtaler: "Det er en stor investering for virksomheden at have en lærling eller medarbejder med til DM i Skills. Men man gør det, fordi man giver en person en mulighed for at udvikle sig, samtidig med at man selv kan være stolt."

Og han tilføjer: "Skills er en fantastisk rejse, hvor de unge bliver utroligt modne i løbet af det intense forløb. De skal stå på egne ben og klare sig selv. Det tilfører en stor mængde kreativitet til de unge, som er så essentielt for vores fag. Det var også grunden til, at jeg selv valgte at blive tømrer, det var netop den kreative tænkning. For vi kommer aldrig ud til noget, som er ens, og det kræver, du er ekstremt kreativ"

Vi ønsker tillykke til Andreas, Patrick og Gl. Holte Tømrer ApS, samt alle de talentfulde tømrere, der deltog i konkurrencen.

Nu ser vi frem til ved EuroSkills i Herning i 2025!

Relateret indhold