10.11.23 DI Pressemeddelelse

Sandahl om Novo-milliardinvestering: Det viser, alt er muligt i vores lille land

Novo Nordisks milliardinvestering svarer til en ny storebæltsbro. ”Det kan vi alle være stolte af,” siger Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i Dansk Industri.

Smilet er ekstra bredt i dag på direktøren for Danmarks største erhvervsorganisation. For Novo Nordisk skriver i dag danmarkshistorie med den største private investering i nye produktionsarbejdspladser nogensinde.

- Jeg bliver så stolt, når vi i Danmark kan bryste os af at have en virksomhed som Novo. De formår hele tiden at rykke hegnspælene for, hvad der muligt her i vores lille land. Så det kan ikke overdrives, hvor vigtigt Novo er for Danmark, og ikke mindst hvad Danmark er for Novo Nordisk – Europas mest værdifulde virksomhed. Og nu vælger, de at foretage så stor en investering, i et lille marked som Danmark. Det kan vi alle være stolte af, siger Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i Dansk Industri.

Reaktionen kommen ovenpå udmeldingen fra Novo Nordisk, der præsenterer et historisk byggeprojekt ved Kalundborg. Investeringen bliver på mere end 42 milliarder danske kroner, som skal gå til bygningen af 170.000 kvadratmeter ny fabrik i Kalundborg. Den størrelse investering svarer faktisk til en helt ny storebæltsbro.

- Det er den største enkeltstående private investering i nye produktionsarbejdspladser nogensinde. Hvis vi regner i nutidskroner er der tale om en investering, der svarer til Storebæltsbroen. Det er en fantastisk nyhed, siger Lars Sandahl Sørensen.

Han påpeger, at life science industrien i Danmark over det seneste år har holdt hånden under dansk økonomi med en imponerende eksport.

- Med denne investering cementerer Novo, at Danmark er et life science land, og det forpligter også politisk. Det er vigtigt, at regeringens kommende life science-strategi er med til at fastholde og udvide branchens investeringer og arbejdspladser i Danmark. For den globale konkurrence om netop life science investeringer bliver kun mere voldsom, siger Lars Sandahl Sørensen.

Du kan læse mere om Dansk Industri's egen life science-strategi her.

Relateret indhold