13.12.23 DI Pressemeddelelse

DI: Erfaren kulturprofil skal sætte turisme, kultur og oplevelser tydeligere på dagsordenen

Det bliver Lars Bertolt Winther der fremover skal stå i spidsen for DI Turisme, Kultur og Oplevelser. En profil med både kommerciel interessevaretagelse og kunstnerisk erfaring på cv’et.

Når Dansk Industri i fremtiden sætter turisme-, kultur- og oplevelsesindustrien på dagsordenen, bliver det med 40-årige Lars Bertolt Winther i front.

Fra den 1. februar skal han stå i spidsen for DI Turisme, Kultur og Oplevelser og være med til at synliggøre, hvor stor en betydning branchen har for samfundet.

- Det har været afgørende for mig at finde en profil, som både har kommerciel indsigt i branchen og erfaring med at bringe dens samfundsmæssige betydning i spil. Med Lars Bertolt Winther vil vi sætte yderligere tryk på arbejdet med at styrke branchens konkurrenceevne, siger Henriette Søltoft, vicedirektør for brancheudvikling i Dansk Industri.

Trods sin forholdsvis unge alder har den kommende branchechef et imponerende CV med meritter, der trækker tråde til både kreative og kulturelle miljøer og ind i den mere kommercielle oplevelsesindustri.

Med en fortid som jazzmusiker og mere forretningsorienterede erfaringer fra blandt andet en stilling som kunde- og analysechef hos Copydan forener Lars Bertolt Winther det kreative og kommercielle og gør ham til et godt match for Dansk Industri.

- Jeg glæder mig helt enormt til at blive en del af Dansk Industri og ikke mindst branchesammenslutningen for turisme, kultur og oplevelser. Jeg har selv arbejdet indenfor feltet hele mit voksne liv og brænder mere end noget andet for at sikre en stærk sektor, hvor gode og vedkommende oplevelser går hånd i hånd med god forretning, siger den kommende chef for DI Turisme, Kultur og Oplevelser.

Senest har han været med til at opbygge rådgivningsvirksomheden BARC Scandinavia til en toneangivende aktør på et ellers trængt område. Succesen er skabt på en stærk forståelse for at brygge bro mellem det kreative og kommercielle gennem stærke relationer og en udpræget holdånd. Den tilgang vil Lars Bertolt Winther tage med ind i sin nye rolle.

- DI Turisme, Kultur og Oplevelser står for mig som en helt afgørende spiller i indsatsen for at tydeliggøre områdets betydning for samfundet, siger han.

- Der er aktuelt en række unikke muligheder indenfor området, som jeg glæder mig til at dykke ned i. Blandt andet at tiltrække flere udenlandske turister og styrke den internationale konkurrenceevne. Men også i forhold til at stimulere danskernes turisme- og kulturforbrug yderligere. Der er mange muligheder derude, og dem skal vi gribe.

I Dansk Industri er der stor tiltro til, at Lars Bertolt Winther er den rette til at gribe de muligheder og styrke Danmarks position som attraktiv feriedestination.

- Jeg begejstres dagligt over, hvor mangefacetteret erhvervet er. Det samler på tværs af geografier, baggrund og alder både hvad angår oplevelser og skabelsen af arbejdspladser. Samtidig er det et enormt eksporterhverv og ambassadør for det danske brand ude i verden. Den position skal selvfølgelig udvikles, og det sætter vi yderligere ind på med Lars Bertolt Winther i spidsen, siger Henriette Søltoft.

Lars Bertolt Winther trækker på en solid erfaring i bestyrelsesarbejde på tværs af kultursektoren med bestyrelsesposter i blandt andet Foreningen af Danske Kulturbestyrelser og Copenhagen Jazz Festival, og han fik i 2014 en hæderspris for sine bedrifter i musikorganisationen JazzDanmark.

Han afløser Maria Krüger Torp, der allerede er fratrådt stillingen og har etableret en rådgivningsvirksomhed.

Skrevet af:

Sara Rud

Relateret indhold