09.07.18 DI Mener Nyheder

DI: Det gode vejr og den danske natur giver pæn vækst i turismen

”Sommer, sommer og sol”. Det og den danske natur har lokket flere turister til Danmark i år, og det kan mærkes på overnatningsstederne rundt om i landet

Vi har i årets første fem måneder haft 10 pct. flere udenlandske overnatninger. En stigning, der især er drevet af de tyske turister, som der i år har været 15 pct. flere af sammenlignet med samme periode sidste år.

- De nye tal er rigtig god ferielæsning. Danmark er langt om længe begyndt at vinde markedsandele fra turistdestinationerne omkring os. Tidligere har vi måttet se lande som Sverige, Tyskland og Finland have markant højere vækst end os, men dagens tal viser, at vi er ved at lukke det hul, siger fagleder for turisme Sune K. Jensen, Dansk Industri

- Den helt store sællert i dansk turisme er vores natur, og i år har vejret også trukket mange turister hertil. Antallet af udenlandske campister er steget med 10 pct. i årets første 5 måneder, og antallet af udenlandske gæster i feriehusene er steget med 14 pct., siger Sune K. Jensen.

- Vi kan dog ikke forvente, at vejret hvert år vil blive så flot som i år. Derfor skal vi sørge for, at skabe flere turistattraktioner, som kan give vores turisme et boost – også på en blæsende gråvejrsdag, som jo trods alt normalt er dem, vi har flest af her i landet, siger Sune K. Jensen.

Overnatningstallene viser også, at VM i ishockey har trukket en del udenlandske turister til landet – ikke mindst Herning og København.

 https://dst.dk/da/Statistik/nyt/NytHtml?cid=2

Liv Thøger-Aldahl
Skrevet af:

Liv Thøger-Aldahl