02.10.18 DI Mener Nyheder

Fuldmomsrefusion er med til at skabe vækst i mødeturismen

VisitDenmarks nyeste analyse viser, at mødebranchen har oplevet en vækst på 15 pct. svarende til en omsætning på 26 mia. kr. DI ser positivt på udviklingen, idet antallet af de udenlandske mødegæster er vokset og står for hele 6,5 mia. kr., hvilket bl.a. skyldes muligheden for fuldmomsrefusion for hotelophold.

- En af årsagerne til fremgangen blandt udenlandske mødegæster i Danmark er, at det var rigtigt set af politikerne at indføre fuldmomsrefusion på hotelophold i 2015, siger Sune Jensen, sekretariatsleder i DI for Turisme og Oplevelsesøkonomi.

For de nye tal fra VisitDenmarks analyse ”Mødeturismens økonomiske betydning” viser, at væksten især kommer fra udenlandske mødegæster. Omsætningen fra udenlandske mødegæster er således steget med 6,3 mia. kr. fra 3,5 mia. kr. i 2012. De stod for 9,8 mia. kr. i 2017, svarende til 38 pct. af mødemarkedets samlede omsætning.

DI: Fuldmomsrefusion på restaurantbesøg

- Mødeturismen er en væsentlig del af dansk turisme, og faktisk står mødeturismen for cirka en fjerdedel af den omsætning, som turismen skaber. Mødebranchen er i en benhård konkurrence om at tiltrække kongresser og events til Danmark, og derfor mener DI, at politikerne bør lade sig inspirere af erfaringerne med fuldmomsrefusion på hotelophold og gradvist indføre fuldmomsrefusion på restaurantbesøg, uddyber Sune Jensen.

Overordnet viser analysen, at mødemarkedet i 2017 skabte en omsætning på 26 mia. kr. hvor omsætningen i 2012 kun var 20,6 mia. kr. Det svarer til en stigning på 15 pct. når der tages højde for prisudviklingen. VisitDenmarks analyse er medfinansieret af DI, HORESTA og Dansk Erhverv. Du finder analysen her:  https://www.visitdenmark.dk/sites/default/files/VDK_Website_images/Pdf_other_files/Analyser/2018/moedemarkedets_oekonomiske_betydning_i_danmark_2017.pdf

 

Liv Thøger-Aldahl
Skrevet af:

Liv Thøger-Aldahl