Vi rådgiver dig

NetSolutions: Bæredygtig og effektiv bortskaffelse af brugt IT-udstyr

NetSolutions køber brugt IT-udstyr med målet om at forlænge dets levetid gennem øget genbrug og genanvendelse af det brugte IT-udstyr.

NetSolutions tilbyder i samarbejde med 3stepIT en bæredygtig og effektiv løsning til bortskaffelse af brugt IT-udstyr. Deres løsning går ud på at købe virksomheders gamle IT-udstyr, hvorefter de sletter data, opgraderer og videresælger udstyret på forsvarlig og bæredygtig vis.

Genbrug i fokus

NetSolutions arbejder ud fra et mål om at forlænge IT-udstyrets levetid mest muligt, da genbrug i udgangspunktet giver en større CO2-besparelse end genanvendelse. I dag er det ca. 98 pct. af det IT-udstyr, som 3stepIT køber, der bliver istandsat og efterfølgende solgt videre.

Udstyr, der ikke længere kan genbruges, eller som ikke kan dataslettes, bliver destrueret. Dette udgør ca. 2 pct. af alt det IT-udstyr 3StepIT opkøber.Det destruerede materiale genanvendes, hvilket udføres i samarbejde med lokale certificerede specialister.

Sikkert og bæredygtigt videresalg

Når NetSolutions køber virksomheders brugte IT-udstyr, tager de sig af hele bortskaffelsesprocessen. De tilbyder komplette og praktiske løsninger for at pakke og transporterer IT-udstyret til klargøringscenteret, hvor enhederne kvalitetstjekkes, dataslettes og til sidst istandsættes. 

Certificeret CO2-besparelse ved udskiftning af IT udstyr

Når virksomheder gør brug af NetSolutions´ løsning, vil de efterfølgende få tilsendt en miljørapport, som viser en opgørelse over den mængde elektronik-affald og CO2-udledning, man som virksomhed har været med til at undgå, hvilket samtidig verificerer, at bortskaffelsen er foregået under ISO-certificerede processer, som skal leve op til givne miljømål. 

IT-udstyret klassificeres i fem kategorier, fra A til E, baseret på deres fysiske og funktionelle stand. Kategorierne A-D istandsættes til genbrug, mens kategori E sendes til genanvendelse hos certificerede samarbejdspartnere.

1.416 enheder hos Dansk Industri solgt til NetSolutions

Dansk Industri har gjort brug af NetSolutions´ løsning ved deres seneste udskiftning af brugt elektronik. Her har Dansk Industri skullet bortskaffe i alt 1.416 elektronikenheder, bestående af skærme, computere og tablets. Disse blev alle solgt til NetSolutions, som efterfølgende dataslettede og istandsatte dem med henblik på videresalg.

I den forbindelse blev der udarbejdet en miljørapport, som viser hvor meget elektronikaffald og hvor stor CO2-udledning, der blev undgået sammenlignet med, hvis udstyret blot var blevet smidt ud. I alt blev der solgt 7.495 kg elektronik til NetSolutions, hvoraf 7.445 kg faldt inden for kategorierne A-D og derfor blev istandsat til genbrug, mens kun 50 kg endte i kategori E og derfor blev sendt til genanvendelse. I alt ledte NetSolutions´ løsning dermed til, at 99 pct. af DI’s brugte elektronikudstyr fik nyt liv som genbrugt IT-udstyr. Det har betydet en CO2-undgåelse på samlet 408.435 kg. 

Yderligere Information

Læs mere om NetSolutions her

Relateret indhold