Phiro A/S etablerer nyt kontor i Vietnam for at understøtte global vækst

DI’s internationale virksomhedsrådgivere stod klar, da en 3D visualiseringsvirksomhed skulle etablere sig i udlandet for første gang for at kunne understøtte global vækst.

Udfordringen: Mangel på arbejdskraft gjorde det vanskeligt at følge med voksende ordrevolumen

Phiro har i de seneste år, ligesom mange andre danskere virksomheder, oplevet hvordan manglen på kompetent arbejdskraft har været den helt centrale udfordring. Det har i særdeleshed gjort sig gældende i en hurtigt voksende 3D branche, hvor specialister i feltet har været en mangelvare. Udfordringen i at indhente de nødvendige kompetencer, kombineret med en hastigt voksende ordrevækst fra kunder i både ind- og udland, efterlod Phiro i en situation, hvor de følte sig nødsaget til at undersøge mulighederne for at indhente den nødvendige arbejdskraft af andre veje, for at kunne forblive konkurrencedygtige. Phiro overvejede derfor at kigge ud over landets grænser og etablere en lokal produktion af deres løsninger i udlandet.

Løsningen: DIBD’s komparative lokationsstudie til markedsudvælgelse og udenlandsk selskabsetablering

Phiro tog kontakt til DI og i tæt samarbejde med DIBD tog de udfordringen op. Efter en række indledende møder, blev begge parter enige om, at løsningen var DIBD’s komparative lokationsstudie. I tæt dialog blev studiet over tre måneder gennemført, hvor syv lokationer blev analyseret og sammenlignet ud fra udvalgte parametre, med henblik på at identificere den ideelle lokation for Phiro udenlandske tilføjelse til virksomheden. Med hjælp fra DIBD’s internationale kontorer og samarbejdspartnere blev syv lokationer til tre, som i sidste ende blev til én - Vietnam.

Resultatet: Fuldt operationelt kontor i Vietnam med 30 medarbejdere blot tre måneder efter etablering

Phiro kunne efter en hurtig proces den 1. august 2022 slå dørene op for deres nye kontor og dermed officielt være operationelle i Vietnam. På trods af fortsat at være i etableringsfasen, som indebærer håndtering af forskellige bureaukratiske opgaver, har virksomheden allerede formået at sikre sig 30 medarbejdere til det nye kontor, hvoraf én er en dansk grafiker, to er lokale administrative ansatte, og resten er 3D grafikere. Phiro valgte at implementere en nordisk ledelsesstil med en flad struktur, dialog, og en arbejdsuge på 37,5 timer i ugen, som er uvant den vietnamesiske kultur, som er vant til et skarpere hierarki og en arbejdsuge på 50-70 timer. Det har været et bevidst valg for at gøre arbejdspladsen attraktiv, hvilket har resulteret i at Phiro er druknet i ansøgninger. Etableringsprocessen for den nye virksomhedstilføjelse i Vietnam er gået hurtigt og Phiro er nu bedre rustet til at understøtte den stadigt voksende ordrevolumen fra ind- og udland, og dermed forblive konkurrencedygtige. 

Mogens Hansen, CEO Phiro, siger følgende om processen og samarbejdet med DIBD: ”Det har været en indviklet proces fra idé til et fuldt operationelt kontor i Vietnam, og rejsen har taget et år at gennemføre. DIBD har været en vigtig faktor i de indledende processer og har tilbudt en masse hjælp og ressourcer for at igangsætte hele rejsen. Vi har draget nytte af deres viden og ideer, og er i sidste ende endt ud med det vi ønskede: En stærk udenlandsk tilføjelse til vores virksomhed, der gør os mere konkurrencedygtige.”

Phiro A/S etablerer nyt kontor i Vietnam for at understøtte global vækst

Foto: Phiro

Om phiro

Phiro er en 3D visualiseringsvirksomhed, som leverer digitalt billedmateriale med 3D-teknologi i forbindelse med salg og marketing på tværs af medier og salgsplatforme. Virksomhedens 3D-ydelser inkludere produkt- og miljøbilleder, produktanimationer, miljøanimationer, Motion Design, og Augmented Reality (AR).
 

Medarbejdere: 50

Læs mere om Phiro på virksomhedens hjemmeside

Det hjalp DI med:

DI hjalp med hele den indledende proces frem mod selve selskabsetableringen i Vietnam, herunder

  • komparativ analyse af syv forskellige lokationer
  • identificering af den endelige ideelle lokation for etablering
  • validering af informationer gennem interviews af andre virksomheder med erfaringer fra de udvalgte lokationer
  • opsætning af møder med lokale aktører og kontaktpersoner
  • kendskab til det vietnamesiske marked
  • viden og sparring i etableringsfasen
Jeppe Falck

Jeppe Falck

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3944
  • Mobil +45 3016 6505
  • E-mail jefa@di.dk

Relateret indhold