13.12.23 Vi rådgiver dig Nyheder

TimeLog: Diversitet i bestyrelseslokalet er katalysator for vækst

Per-Henrik Nielsen, direktør for TimeLog anerkender vigtigheden af forskellige perspektiver og kompetencer i bestyrelseslokalet for at afspejle kunderne, undgå gruppetænkning og drive økonomisk vækst. TimeLog har derfor aktivt valgt en divers bestyrelse, herunder blandt andre Joo Runge fra initiativet Fremtidens Bestyrelser, for at have de bedste betingelser for at skabe en stærk forretning. Læs her hans indsigter omkring den værdiskabelse, der opstår ved at have en divers repræsentation i bestyrelseslokalet.

Hvad har været den primære motivation for at få en mere divers repræsentation i bestyrelsen? 
- Diversitet kan drive økonomisk succes på flere måder, herunder øget indtjening, innovation, fastholdelse af medarbejdere, tiltrækning af en bredere kundebase, forbedring af beslutningsprocesser, fremme af kreativitet og forbedring af problemløsning. Dette understøttes af undersøgelser lavet af bl.a. Boston Consulting Group, Harvard Business Review og mange andre. På den baggrund har vi valgt en diverse repræsentation i bestyrelsen, 3 kvinder og 2 mænd. 

Hvordan påvirker en divers bestyrelse dynamikken og beslutningsprocesserne i bestyrelsen? Hvad har I oplevet at det giver if. til beslutninger mv.? 
- Alle vores bestyrelsesmedlemmer bringer forskellige perspektiver, erfaringer og kompetencer til bordet, hvilket styrker beslutningsprocessen og reflekterer mangfoldigheden blandt vores kunder. På den baggrund undgår vi gruppetænkning og flokmentalitet. Der er mange eksempler på, at en virksomhed har haft en bestyrelse, som var for homogen, og dette har måske resulteret i begrænsede perspektiver, manglende kreativitet og en utilstrækkelig håndtering af forskellige forretningsudfordringer.

- En manglende mangfoldighed i bestyrelsen kan også bidrage til dårlige beslutninger og en begrænset evne til at imødegå komplekse markedsdynamikker. Det understreger vigtigheden af bevidst at stræbe efter en varieret sammensætning af bestyrelsesmedlemmer for at fremme innovation og bæredygtig vækst. 

Hvilke værdiskabelse har det givet at have en mere divers bestyrelse for jeres virksomhed
- Jeg oplever som direktør både at blive udfordret og en bedre sparring. Diversitet kommer oppefra i en organisation, og det at vi har en divers bestyrelse har helt klart gjort, at organisationen også er diverse. Mange tech virksomheder oplever, at det er svært at finde kvindelig talent, men vores fordeling er 30/70 kvinder/mænd, men vi arbejder stadig på at få en bedre balance. 

- Ifølge en rapport fra Deloitte kan organisationer, når de opererer i en inkluderende kultur og talentpraksis, generere op til 30 % højere omsætning pr. medarbejder, være mere rentable end deres konkurrenter og have 8 gange større mulighed for at opnå positive forretningsresultater. 

Hvilke styrker og kompetencer har Joo Runge særligt tilført bestyrelsen?
- Joo Runge har både en juridisk, finansiel og tech baggrund kombineret med 15+ års erfaring med den kommercielle side af en virksomhed. Vi bruger specielt Joo Runge’s kompetencer indenfor salg, skalering og marketing samt hendes store netværk. Derudover yder hun sparring til hele ledelsesgruppen.

Hvad er dine bedste råd til andre virksomheder i forhold til at skabe en mere divers bestyrelse?
- Trods den tydelige forretningsmæssige begrundelse for diversitet, oplever mange virksomheder stadig udfordringer med diversitet. Målet om at forbedre diversitet kan let overses i en virksomhedskultur, hvor indtjening ofte prioriteres højest. Med så stort fokus på vækst ses ofte kortsigtede indtægtsmål som langt vigtigere end diversitets mål, men ifølge bl.a. McKinsey, er der en statistisk signifikant korrelation mellem diversitet i ledelsen og økonomisk præstation.

- Diversitet er ikke bare at hyre flere kvinder. Diversitet er en proces, og det kræver vedvarende bestræbelser og uden inklusion, er diversitet formålsløst. 

- Afspejler din bestyrelse dine kunder? Hvis ikke, skal du definere klare mål og strategier for at opnå en mere divers bestyrelse som afspejler dine kunder. 

- Det kan være svært at finde bestyrelsesmedlemmer udenfor sit netværk, men Dansk Industri har lavet en database, Fremtidens Bestyrelser, hvor du kan finde erfarne kvindelige bestyrelsesmedlemmer.  

- Vær nysgerrig på og lær af andre virksomheders succeser og udfordringer.

Om TimeLog

TimeLog er en førende virksomhed inden for effektiv finansiel projektstyring og optimering af tid. TimeLog arbejder med kunder i hele Europa og er ISAE 3000 og 3402 certificerede. 
Direktør: Per-Henrik Nielsen

Relateret indhold